Opel nije zainteresovan za sportske modele

opel.jpg

Već godinama njemački Opel nema u svojoj ponudi “rasni” sportski automobil, a po svemu sudeći tako će ostati i u buduće.

Još od druge generacije modela GT Opel je nezainteresovan za “sportiste”, posebno što pomenuti model, baziran na Pontiac Solstice (2007-2010) nije dobro prihvaćen.

Ni predstavljanje atraktivnog GT Concepta 2016. nije uticalo na promjenu tog “raspoloženja” u kompaniji.

U međuvremenu, Opel se fokusirao na ono što trenutno donosi profit cijeloj auto-industriji, SUV modele, pa poslije Crosslanda X, Mokke X i Grandlanda X, za 2020. planira novu SUV perjanicu.

Osim velikih, Opelu trenutno ide dobro i sa malim automobilima, uključujući Karl, Adam i Corsa modele, te Astru iz kompakt segmenta, te Insigniju iz D.

Osim ovih automobila, liniju čine i električni Ampera-E, koji je u suštini Chevrolet Bolt sa Opelovom značkom, potom monovolumen Zafira, te kombiji Movano i Vivaro.

“Volim sportske automobile, ali su oni veliki izazov. Možda su nam sada lakši, kao dio velige grupacije (PSA, prim. aut), ali bismo morali da nađemo inteligentno rješenje”, rekao je novi direktor britanske podružnice Opela, Vauxhalla, Majkl Lohšeler.

S druge strane, elektrifikacija je nešto za šta je Opel/Vauxhall izuzetno zainteresovan, jer će kompanija da elektrifikuje sve svoje modele do 2024, potvrdio je Lohšeler.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!