Ova kola su najtraženija ikada, skok od 50 odsto

#Automobili #Automobili #Kina #Rekordi

reno.jpg

Francuski proizvođač automobila Reno saopštio je da je prodao rekordnih 1,9 miliona vozila u prvih šest mjeseci 2017. godine.

Ovakav rast je zabiljžen zahvaljujući eksplozivnom rastu prodaje u azijsko-pacifičkom regionu.

“Postavili smo novi rekord sa preko 1,88 miliona prodatih vozila u šestomjesečnom periodu. Obim prodaje i tržišni udio povećan je kod svih naših brendova i u svim regionima”, izjavio je šef prodaje i marketinga, Tijeri Koskas, prenosi agencija Frans pres.

Ostvarena prodaja je za 10,4 odsto veća u poređenju sa istim periodom prošle godine i znatno je nadmašila rast ukupnog tržišta od 2,6 procenata.

Kao rezultat toga, tržišni udio Renoa je povećan za 0,3 posto na 4,1 procenat.

Svi brendovi francuske automobilske grupe – Reno, Dačija, Reno Samsung Motors i Lada – ostvarili su podjednako rast obima prodaje i tržišnog udijela.

Najveći skok prodaje od 50,5 procenata zabilježen je u azijsko-pacifičkom regionu, čemu je doprinijela duplirana prodaja u Iranu.

Što se tiče izgleda do kraja godine, Reno je potvrdio ciljeve za 2017. godinu, pri čemu očekuje povećanje obima prodaje i tržišnog udijela i u Evropi, i van Starog kontinenta.

Kompanija cilja rast obima prodaje između 1,5 i 2,5 odsto na globalnom nivou i od dva odsto na evropskom i francuskom tržištu, prenosi francuska agencija.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!