Volkswagen planira novu budućnost za legendarnu bubu

13875546385b5d10dbafbf4683964469_v4_big-1.jpg

Još uvijek nije poznato da li će Volkswagen Beetle dobiti nasljednika, ali neke informacije sugerišu da bi aktuelna generacija tog modela mogla da pređe u novu kategoriju vozila.

Prema informacijama, poteklim od italijanskog proizvođača auto djelova i komponenti Magneti Marelli, “Buba” se izgleda priprema da postane električni automobil, tehnički sličan modelu e-Golf.

Međuim, Green Car Reports, koji je i došao do informacije, piše da je vjerovatnije da bi “Buba” mogla da postne automobil sa hibridnim pogonom.

Postoji i mogućnost da je u pitanju koncept model ili ideja o kojoj italijanska kompanija samo želi da ispita mišljenja, budući da zvuči pomalo čudno da Volkswagen “izbacuje” takav model poslije sedam godina od predstavljanja akuelne “Bube”.

Magneti Marelli je patent za ovaj model predao 14. juna, ali će njegovi detalji ostati tajni od 14. decembra , kada bi moglo da bude poznato o čemu je zapravo riječ.

Volkswagen je, inače, koncept električne “bube” prikazao još 2012. godine, kada je sajmu automobila u Detroitu predstavljen avangardni E-Bugster Concept i njegova kabriolet verzija E-Bugster Speedster (koje možete vidjeti na fotografijama).

Prikazani dvosjed je bio opremljen električnim motorom snage 85 kilovata, odnosno 116 KS, koga su pokretale litijum-jonske baterije koje su automobilu dozvoljavale autonomiju od 180 kilometara.

E-Bugster Concept je, međutim, ostao samo to što mu i ime kaže – koncept, budući da nikada nije ušao u serijsku proizvodnju.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!