Seks i muzika ga održavaju u životu

mick-jagger-mini-biography.jpg

Puno ime jedne od najvećih britanskih rok legendi je Majkl Filip Džeger. Odrastao je u Engleskoj gdje je sa samo četiri godine upoznao svog gitarista Kita Ričardsa (74). Juče je Džeger proslavio 75. rođendan.

Odrastao je u porodici srednje klase. Ima brata Krisa Džegera (71), koji je takođe muzičar.

Bavio se pjevanjem od kada je progovorio, a najviše je pjevao u crkvenom horu. Pohađao je gimnaziju u kojoj je bio predsjednik školskog fotografskog društva kako bi mogao da posjeduje ključeve od školske tamne sobe za razvijanje fotografija.

“To mi je bila odlična kamuflaža da dovodim djevojke na maženje kada to poželim”, pohvalio se Mik koji je još od mladih dana bio fatalan za ženski rod. Kada je završio srednju školu, on i njegov prijatelj Kt su se razišli i 10 godina nisu bili u kontaktu. Džeger je krenuo na fakultet u Londonsku školu ekonomije u želji da jednog dana postane političar ili novinar.

Godine 1962. ponovno je sreo prijatelja iz djetinjstva i to u vozu. Shvatili su da imaju zajednički interes za rokenrol pomiješan s bluzom i tog trena je nastao njihov bend The Rolling Stones. Tu započinje njegov život vječne rok legende.

Njegova popularnost dala mu je sve što život pruža, od slave, žena pa čak i muškaraca. Ne vjeruje u brak, ima osmoro djece s pet različitih žena, a već je postao djeda i pradjeda.

Iako mu je lice naborano od godina skakanja po pozornici i ludovanja, pjevač je sa svojih 178 centimetara visine i 71 kilogramom težine u odličnoj formi. Svaki dan pretrči 10 kilometara, vozi bicikl, vježba pilates, hrani se organski uzgojenim povrćem, piletinom i ribom.

“Njemu seks vraća energiju i mladost, on ne može biti vjeran”, objasnila je Džegerova terapeutkinja koja je na kraju i sama završila u njegovom krevetu, kao i navodnih 4000 drugih žena.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!