Crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu (VIDEO)

Važno vokalno takmičenje okupilo je 548 učesnika iz 14 zemalja, od kojih je izabrano 86 finalista i 35 super finalista! Iva Otašević iz Budve zauzela je prvo mjesto u srednje starosnoj kategoriji, Anja Jestrović (Podgorica) podijelila je prvo mjesto s Aydar Akkulov iz Kazahstana u kategoriji mlađi i srednji uzrast. Vjera Radulović (Perast) zauzela je drugo mjesto, a Lara Pavićević (Budva) zauzela je treće mjesto u kategoriji svog uzrasta.

Crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu (VIDEO)

Na čelu žirija bila je istaknuta umjetnica Ukrajine, pobjednica Eurosonga, pobjednica World Music Awards – Ruslana. Festival stvara i jača kulturne veze među zemljama – na njemu su učestvoval mladi vokalni umjetnici iz Ukrajine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Moldavije, Rumunije, Kazahstana, Azerbejdžana, Uzbekistana, Gruzije, Turske, Bjelorusije i Letonije.

Ove godine festival se odvijao putem interneta, pobjednici iz Ukrajine dobili su besplatno učešće na međunarodnim festivalima vokalnog pjevanja u Crnoj Gori, Albaniji i Sloveniji. Međunarodni pobjednici dobili su besplatno učešće na Međunarodnom glazbenom festivalu 2220 sljedeće godine u off-line formatu.

Jedna od ukrajinskih pobjednica, Diana Kravets, učestvovaće na crnogorskom muzičkom festivalu „Zlatna Pahulja“ u Rožajama. Među članovima žirija festivala, istaknutim ličnostima kulture i umjetnosti iz različitih zemalja, nalaze se i trojica Crnogoraca – poznati kompozitor i producent Momčilo Zeković, TV voditelj Vladimir Fuštić i direktorica međunarodnog muzičkog festivala „Zlatna Pahulja“ Beca Kujević.

„Sretna sam što Međunarodni muzički festival 2220 ujedinjuje naše narode – zahvaljujući festivalu upoznajemo kulturu jedni drugih, a to se događa vrlo brzo i prirodno, jer muzika ne poznaje granice“, rekla je glavna organizatorka festivala Tatiana Kolesnichenko.

Međunarodni muzički festival 2220 organizuje kompanija za promociju i produkciju STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine.

Iva Otašević (Budva)

Anja Jestrović (Podgorica)

Vjera Radulović (Perast)

Lara Pavićević (Budva)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner