Đe ćeš bolje?

Obzirom da je odzvonio poslednji dan ove odlazeće godine, kao sugrađanka i saradnik na ovom portalu poželjeh da vam čestitam buduću.

Razmišljala sam se, kako da ne zazvučim previše traljavo ili ne daj Bože ironično, a da opet razumijete ono što sam htjela da kažem. U nedostatku inspiracije, listam početnu stranu facebooka i kapiram da zbilja nikome ništa nije potrebno a kamoli moje dobre želje.

Što se tiče bezbjednosti u glavnom gradu i zemlji, ističe se da smo jedna od vodećih zemalja u regionu. Znači, podizati i vaspitavati djecu ovdje je raj na zemlji. Djeca su bezbijedna, odrasli sigurni a omladina puna novih prerspektivnih ideja i planova.

Zdravstvo radi kao sat, načelnica je poklonila svim zaposlenim u tom sektoru po 50e za praznike. Ministarstvo kulture je je pred kraj ove godine izabralo novog, kulturnog mladića da oplemeni i razvija kulturnu i istorijsku baštinu naše prelijepe domovine.

Na sjeveru idila. Snijeg, ski centri i hoteli po toliko pristupačnim cijenama, da su kapaciteti popunjeni već mjesecima unazad. Tako recimo u Kolašinu u jednom hotelu možete provesti čak tri noći za trišavih hiljadu eura po osobi. Imajući u vidu egzotičnost i ljepotu ovog grada, nadam se da nema ludih da ovo propušte. Uzmite u obzir da je najvažnije početi godinu glamurozno.

Od primorskih gradova dominira metropola Budva, koja će za nastupe najpoznatijih izvođača izdvojiti oko pola miliona eura, ali računaju da će to sve vratiti od vode i piva koje ćemo platiti po desetak eura, jer nije valjda da ćemo se vode i piva odreći u najluđoj noći?!

Ako voda opet bude pravila probleme, pa se recimo izlije kolektor po sjaju i glamuru, zataškaćemo pred gostima. Prljav veš se iz kuće ne iznosi.

Na kraju, u našoj lijepoj Podgorici je praznična idila. Prodavnice su krcate, na pijacama je naroda kao na miting’, jedino se saobraćaj malo rasteretio jer su valjda stanovnici City kvarta otišli kućama. To nam nije po volji, jer mi volimo da od Blažovog mosta do Delte putujemo par sati. Tako se osjećamo, kao recimo u Londonu. Od januara će cijene autobuskih karata biti po 0,90e ali kome je javni gradski prevoz uopšte potreban? Pušacima je najbolje, jer neće moći da puše kako su navikli, ali razvijamo zdrave navike. Akcize nam spašavaju pluća, i to je jedini ispravan pogled na njih.

Ako koristite struju recimo, moraćete da izdvajate nešto malo više novca, ali samo ako niste redovni platiša ili ako imate potpisan protokol o isplati duga. Žalim slučaj, vi ćete na*ebati. Redovne platiše, zlatni potrošači, kako kažu u distribuciji će kupovati struju po istim cijenama kao i do sad.

Sve u svemu, mislim da nas očekuje nikad ljepša i prosperitetnija godina. Toliko zvuči obećavajuće, da zadrhtim od jedva čekanja. Jedino što vam od srca želim je zdravlje. Ostalo biramo sami, pa kao i do sad ne sumnjam da ćemo birati prave stvari. Ne sumnjam, da ćemo na važnim pozicijama dovoditi sposobne ljude, koji će pomoći da sačuvamo sve ovo što imamo i što smo zahvaljujući njihovoj pameti i snazi stekli proteklih godina.

Ne sumnjam, da ćemo i dalje birati mir umjesto straha, da ćemo svojim primjerima pokazivati našoj djeci kako se lagodno prolazi kroz život.

Živjeti u demokratiji nekad je bio san potlačenim ljudima. Mi danas živimo taj san i ne pada mi na pamet ništa što bih vam mogla poželjeti, a da već nemate.

Živjeli,

Od srca Jovana Šekularac

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner