Едита Даутовић, добитница признања “ПОВЕЉА ДОЛИНА КРАЉЕВА ВЕКОВА И ЈОРГОВАНА“

 

Научна међународна агробиз конференција “ЈЕЕП МАК 2019“ , под радним називом “Европски пут – пут успеха“, шеста по реду, одржана је од петка до недјеље на Копаонику. Циљ конференције је афирмација најновијих научних и практичних знања у области аграра, туризма, ИТ сектора, предузетништво, пословног умрежавања Србије, региона, ЕУ и свијета.
Конференција је окупила значајан број учесника и укључила представнике ПК Србије и регионалних ПК, представнике локалних заједница, представнике академске заједнице Србије и представнике скоро свих земаља региона, те представнике других земаља са неколико континената.

Међу 11 лаурата, ове године, била је и предсједница Удружења предузетница Црне Горе и власница агенције “Millennium“ Едита Даутовић, добитница признања “ПОВЕЉА ДОЛИНА КРАЉЕВА ВЕКОВА И ЈОРГОВАНА“. Повеља се додјељује сваке године у десет категорија добитницима који су изабрани између предложених лауреата. Повељу јој је уручио директор Туристичке организације града Зрењанин, Зоран Љуботина.

Даутовић је истакла да јој је велико задовољство и част понијети тако престижну награду за Црну Гору.
-Она је вјетар у леђа из региона и потврда да сам на правом путу, путу успјеха како је и радни назив конференције. Награда је признање да се врједнује мој рад. Захвална сам организаторима, жирију као и сарадницима. Научна конференција је одлична прилика да се промовишу предузетнице Црне Горе, као и агротуризам, рурални туризам, национални паркови, заштићена подручја, еколошка одрживост хотела и глампинг, глампинг као иновативна услуга у туристичкој понуди наше државе. Одрживи туризам као концепт развоја туризма у Црној Гори и одрживи економски развој су области мојих радова на научном скупу – казала је Даутовић.

Како додаје, награда је само потврда да учешћа на научним конференцијама даје вишестурке бенефите, а “кроз своје радове ћу и убудуће промовисати Црну Гору, изазове са којима се суочавамо, спајати теорију са праксом“.
-Нема добре науке, ако се не примјењује у привреди, та увезаност и компактност дају сјајне резултате. Скуп је допринио да се умрежимо и повежемо са регионом, што опет потврђује да је Удружење предузетница препознато и водеће удружење у Црној Гори када је у питању умрежавање – истиче Даутовић.

Како додаје,Удружење предузетница Црне Горе има већ успјешну сарадњу са предузетницама из Сарајева кроз мрежу „I love Balkan“.
– Ово је само још једна потврда, као и то да може постојати и сарадња добра са овим крајем Србије. Радиће се на промоцији ових организација као и размјени искуства и добрих пракси међу потписицама – поручила је Даутовић.
На скупу је потписан и споразум о сарадњи Удружење “ПодузетницеИН“ из Сарајева, Удружење предузетница “Илинка Илиц“ из Краљева и Удружење предузетница Црне Горе.


Организатори догађаја били су град Краљево, Национални научно – пословни центар “Гегула“ из Краљева, Балкански научни центар Руске академије природних наука из Београда, Факултет за менаџмент из Сремских Карловаца, Ц.Р.Е.А.М ЕУРОПЕ (СЕРБИА), ППП АЛИАНЦА из Новог Сада, Висока здравствено – санитарна школа струковних студија „Висан“ из Београда и Миколошко –гљиварски савез Србије.

М. Ћ.

.

Advertisements