Edita Dautović, dobitnica priznanja “POVELJA DOLINA KRALJEVA VEKOVA I JORGOVANA“

 

Naučna međunarodna agrobiz konferencija “JEEP MAK 2019“ , pod radnim nazivom “Evropski put – put uspeha“, šesta po redu, održana je od petka do nedjelje na Kopaoniku. Cilj konferencije je afirmacija najnovijih naučnih i praktičnih znanja u oblasti agrara, turizma, IT sektora, preduzetništvo, poslovnog umrežavanja Srbije, regiona, EU i svijeta.
Konferencija je okupila značajan broj učesnika i uključila predstavnike PK Srbije i regionalnih PK, predstavnike lokalnih zajednica, predstavnike akademske zajednice Srbije i predstavnike skoro svih zemalja regiona, te predstavnike drugih zemalja sa nekoliko kontinenata.

Među 11 laurata, ove godine, bila je i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore i vlasnica agencije “Millennium“ Edita Dautović, dobitnica priznanja “POVELJA DOLINA KRALJEVA VEKOVA I JORGOVANA“. Povelja se dodjeljuje svake godine u deset kategorija dobitnicima koji su izabrani između predloženih laureata. Povelju joj je uručio direktor Turističke organizacije grada Zrenjanin, Zoran Ljubotina.

Dautović je istakla da joj je veliko zadovoljstvo i čast ponijeti tako prestižnu nagradu za Crnu Goru.
-Ona je vjetar u leđa iz regiona i potvrda da sam na pravom putu, putu uspjeha kako je i radni naziv konferencije. Nagrada je priznanje da se vrjednuje moj rad. Zahvalna sam organizatorima, žiriju kao i saradnicima. Naučna konferencija je odlična prilika da se promovišu preduzetnice Crne Gore, kao i agroturizam, ruralni turizam, nacionalni parkovi, zaštićena područja, ekološka održivost hotela i glamping, glamping kao inovativna usluga u turističkoj ponudi naše države. Održivi turizam kao koncept razvoja turizma u Crnoj Gori i održivi ekonomski razvoj su oblasti mojih radova na naučnom skupu – kazala je Dautović.

Kako dodaje, nagrada je samo potvrda da učešća na naučnim konferencijama daje višesturke benefite, a “kroz svoje radove ću i ubuduće promovisati Crnu Goru, izazove sa kojima se suočavamo, spajati teoriju sa praksom“.
-Nema dobre nauke, ako se ne primjenjuje u privredi, ta uvezanost i kompaktnost daju sjajne rezultate. Skup je doprinio da se umrežimo i povežemo sa regionom, što opet potvrđuje da je Udruženje preduzetnica prepoznato i vodeće udruženje u Crnoj Gori kada je u pitanju umrežavanje – ističe Dautović.

Kako dodaje,Udruženje preduzetnica Crne Gore ima već uspješnu saradnju sa preduzetnicama iz Sarajeva kroz mrežu „I love Balkan“.
– Ovo je samo još jedna potvrda, kao i to da može postojati i saradnja dobra sa ovim krajem Srbije. Radiće se na promociji ovih organizacija kao i razmjeni iskustva i dobrih praksi među potpisicama – poručila je Dautović.
Na skupu je potpisan i sporazum o saradnji Udruženje “PoduzetniceIN“ iz Sarajeva, Udruženje preduzetnica “Ilinka Ilic“ iz Kraljeva i Udruženje preduzetnica Crne Gore.


Organizatori događaja bili su grad Kraljevo, Nacionalni naučno – poslovni centar “Gegula“ iz Kraljeva, Balkanski naučni centar Ruske akademije prirodnih nauka iz Beograda, Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca, C.R.E.A.M EUROPE (SERBIA), PPP ALIANCA iz Novog Sada, Visoka zdravstveno – sanitarna škola strukovnih studija „Visan“ iz Beograda i Mikološko –gljivarski savez Srbije.

M. Ć.

.

Advertisements