Колумна – Како се носити са почецима

Драги дневниче…

Да да, сигурна сам да вам такав почетак звучи познато али истовремено и много далеко.

Како би сад почели ваше излагање и изнијели своје размишљање на било коју тему? Чињеница је да нам вријеме које би почело причу са „драги дневниче“ измиче. Тај период у којем би прво показали своје размишљање једној свесци, били искрени и успут стекли самопоуздање, емоционално стали на ноге такорећи, па тек онда били спремни да покажемо свијету вољу и жељу за промјенама је нестао. И сами примјећујете да се све мање служимо писањем и причањем које би било огледало лично нас, избјегавамо то неко вријеме које је прошло прилагођавајући се оном које долази…

Шта мислите колико вас се код куће у топлом кревету прије спавања пита да ли је довољно добар у ономе што ради, хоће ли бити у ономе што тек почиње… Затим тјеше себе и друге говорећи да је некад било лако, а сад је много теже, све… Шта ако вам кажем да нисте једини, и да је увијек било исто, никад лакше? Подијелила бих са вама једну народну умотворину која се савршео уклапа у смисао написаног: „Свако вријеме носи своје бреме“!

Рекла бих још да вјерујете у себе, увијек и без обзира на све. Погријешили сте? Опет, нисте једини а вјерујте ми, ни последњи. Ако мало боље размислите схватићете да сте имали успона и падова колико и други око вас, али поента свега је да сте нешто научили и да научено можете примијенити даље на себи и драгим људима. Живот је лијеп, и наставља се не чекајући боље вријеме.

Питање је да ли сте ви спремни да га живите најбоље што можете и будете срећни. Јер, то је смисао сваког почетка и краја.

Заборављајући ко смо од силних мисли које нам други намећу почевши од медија па до друштвених мрежа, ѕаборављамо да вјерујемо унутрашњем бићу па самим тим немамо осјећаје који нас исправљају када „скренемо“ са пута. Не морате почети са писањем како би пронашли везу са дјететом у себи, за почетак будите објективни и искрени попут њих. Имајте у виду да то што јесте, то и привлачите.

Извор: Пар из комшилука

 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner