Kolumna – Kako se nositi sa počecima

Dragi dnevniče…

Da da, sigurna sam da vam takav početak zvuči poznato ali istovremeno i mnogo daleko.

Kako bi sad počeli vaše izlaganje i iznijeli svoje razmišljanje na bilo koju temu? Činjenica je da nam vrijeme koje bi počelo priču sa „dragi dnevniče“ izmiče. Taj period u kojem bi prvo pokazali svoje razmišljanje jednoj svesci, bili iskreni i usput stekli samopouzdanje, emocionalno stali na noge takoreći, pa tek onda bili spremni da pokažemo svijetu volju i želju za promjenama je nestao. I sami primjećujete da se sve manje služimo pisanjem i pričanjem koje bi bilo ogledalo lično nas, izbjegavamo to neko vrijeme koje je prošlo prilagođavajući se onom koje dolazi…

Šta mislite koliko vas se kod kuće u toplom krevetu prije spavanja pita da li je dovoljno dobar u onome što radi, hoće li biti u onome što tek počinje… Zatim tješe sebe i druge govoreći da je nekad bilo lako, a sad je mnogo teže, sve… Šta ako vam kažem da niste jedini, i da je uvijek bilo isto, nikad lakše? Podijelila bih sa vama jednu narodnu umotvorinu koja se savršeo uklapa u smisao napisanog: „Svako vrijeme nosi svoje breme“!

Rekla bih još da vjerujete u sebe, uvijek i bez obzira na sve. Pogriješili ste? Opet, niste jedini a vjerujte mi, ni poslednji. Ako malo bolje razmislite shvatićete da ste imali uspona i padova koliko i drugi oko vas, ali poenta svega je da ste nešto naučili i da naučeno možete primijeniti dalje na sebi i dragim ljudima. Život je lijep, i nastavlja se ne čekajući bolje vrijeme.

Pitanje je da li ste vi spremni da ga živite najbolje što možete i budete srećni. Jer, to je smisao svakog početka i kraja.

Zaboravljajući ko smo od silnih misli koje nam drugi nameću počevši od medija pa do društvenih mreža, ѕaboravljamo da vjerujemo unutrašnjem biću pa samim tim nemamo osjećaje koji nas ispravljaju kada „skrenemo“ sa puta. Ne morate početi sa pisanjem kako bi pronašli vezu sa djetetom u sebi, za početak budite objektivni i iskreni poput njih. Imajte u vidu da to što jeste, to i privlačite.

Izvor: Par iz komšiluka

 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner