Николина Кољевић шаховски шампион Црне Горе

Николина Кољевић шаховски шампион Црне Горе

Данас је одиграно последње седмо коло на Појединачном сениорском првенству Црне Горе у шаху за жене. Посљедње коло обиљежила је побједа Николине Кољевић чланице ШК Црногорац  са Цетиња, која је у посљедњем колу савладала Матеју Поповић и тако после великог поста Цетињу донијела титулу женског сениорског првака Црне Горе.

Кољевић, која је иначе стипендистга Шаховског савеза, је изванредно играла посљедњу партију без икаквог страха од резултата што јој је на крају потпуно заслужено донијело пехар и златну медаљу.

Лијепу партију одиграла је и Кристина Бачић и са побједом над Тијаном Ракић, сасвим заслужено постала вицешампионка Црне Горе. Александра Миловић водећа шахисткиња Црне Горе морала се задоволити са трећим мјестом, иако се од ње очекивало више.

Изванредно четврто мјесто зузела је млада и вома надарена Матеја Поповић, такође стипендиста Шаховског савеза, која ипак није издржала терет посљедњег кола и велике шансе да у случају побједе постане шампионка са само 13 година. Искусна Нина Делевић, била је пета и са њом се заврсава списак наградјених такмичарки.

Турнир је протекао у изванредној атмосфери и показало се да је ШК Будућност изванредан организатор. Судија шампионата је интернационални судија Младен Поповић. Организатор првенства је Шаховски савез Црне Горе а покровитељ Министарство спорта и младих.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner