Nikolina Koljević šahovski šampion Crne Gore

Николина Кољевић шаховски шампион Црне Горе

Danas je odigrano poslednje sedmo kolo na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu Crne Gore u šahu za žene. Posljednje kolo obilježila je pobjeda Nikoline Koljević članice ŠK Crnogorac  sa Cetinja, koja je u posljednjem kolu savladala Mateju Popović i tako posle velikog posta Cetinju donijela titulu ženskog seniorskog prvaka Crne Gore.

Koljević, koja je inače stipendistga Šahovskog saveza, je izvanredno igrala posljednju partiju bez ikakvog straha od rezultata što joj je na kraju potpuno zasluženo donijelo pehar i zlatnu medalju.

Lijepu partiju odigrala je i Kristina Bačić i sa pobjedom nad Tijanom Rakić, sasvim zasluženo postala vicešampionka Crne Gore. Aleksandra Milović vodeća šahistkinja Crne Gore morala se zadovoliti sa trećim mjestom, iako se od nje očekivalo više.

Izvanredno četvrto mjesto zuzela je mlada i voma nadarena Mateja Popović, takođe stipendista Šahovskog saveza, koja ipak nije izdržala teret posljednjeg kola i velike šanse da u slučaju pobjede postane šampionka sa samo 13 godina. Iskusna Nina Delević, bila je peta i sa njom se zavrsava spisak nagradjenih takmičarki.

Turnir je protekao u izvanrednoj atmosferi i pokazalo se da je ŠK Budućnost izvanredan organizator. Sudija šampionata je internacionalni sudija Mladen Popović. Organizator prvenstva je Šahovski savez Crne Gore a pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner