OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU ZA FILANTROPIJU

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori. Konkurs traje do 30. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

OTVOREN KONKURS ZA NAGRADU ZA FILANTROPIJU

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. 

Konkurs se, više od deceniju, organizuje sa ciljem da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva. Istovremeno, cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Iako se tradicionalno dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju, zbog aktuelne epidemiološke situacije svečanost će se, umjesto u decembru, organizovati početkom naredne godine, najkasnije u februaru. Informacija o mjestu, datumu i načinu dodjele će biti objavljena do 15. januara.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske komisije i Fonda braće Rokfeler. 

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.faktcg.org

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner