Pomozi babi i đedu da ostanu doma! (VIDEO)

UNICEF-ovi mladi reporteri pozvali su vršnjake da  podrže starije da ostanu doma tako što će svojoj babi i đedu redovno donositi namirnice i ljekove.

„Drago mi je da mogu da budem od koristi i da pomognem babi i đedu tako što ću im ostaviti kese s namirnicama ispred vrata. Nedostaju mi, ali sada je najbolje da svi budemo doma i da mi, mladi, s jačim imunitetom preuzmemo odlaske u apoteke i prodavnice“, poručuje Emir.

Iskustva s koronavirusom širom svijeta pokazuju da su stariji ljudi u najvećem riziku. Da bi zaštitila svog đeda od koronavirusa, Lara Bulatović  redovno ide u prodavnicu i ostavlja mu kese ispred vrata.

„Dok traje opasnost od koronavirusa, mladi treba da izlaze do prodavnice i apoteke i ostavljaju namirnice ispred vrata, jer tako štite starije članove porodice koji možda nemaju jak imunitet i kojima ova bolest može ugroziti život“, ističe Lara.

„I kad nema koronavirusa pođem u prodavnicu. Sada je to stvarno bitno i zadovoljstvo mi je da to uradim posebno kada pomislim da tako čuvam život moje babe“, objašnjava Jovana.

Mladi reporteri su volonteri UNICEF-a koji promovišu medijsku pismenost i prava djeteta u Crnoj Gori kroz kampanju medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo”. Njihov dosadašnji angažman prepoznat je kroz Globalnu nagradu medijske pismenosti, koju je UNESKO, za ovu inicijativu, dodijelio UNICEF-u Crne Gore prošle godine.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner