Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića pod nazivom „Šifonjer“

Prva samostalna izložba slika Danila Novakovića pod nazivom „Šifonjer“ biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences u Podgorici, od 13. do 20. novembra 2018.

Danilo Novaković rođen je 1985. godine u Podgorici. Student je na magistarskom studiju psihologije, međutim od djetinjstva iskazuje svoju pasiju prema umjetnosti kroz različite stvaralačke forme.

Svoju prvu samostalnu izložbu organizovaće u galeriji hotela CentreVille. Na izložbi će predstaviti slike koje pripadaju opusu „Šifonjer“.

„Umjetnost i psihologija savršeno korespondiraju. U potpunosti se dopunjuju, i jedno drugo zaokružuju. Beskonačnu inspiraciju pronalazim u snovima, kao i u promatranju manifestacije sopstvenih emocija. Snove i emocije pretačem na platno i papir, najčešće akri ili kombinovanom tehnikom“, ističe Novaković.

Šifonjer, karakterističan naziv izložbe, okupio je radove nastale nakon umjetnikove potrebe da na drugačiji način spozna unutrašnje procese čovjeka, one koji nijesu očigledni.

„Nakon što sam otvorio „vrata“ unutar sebe i spoznao sopstvene unutrašnje procese do tančina, počeo sam više pažnje da obraćam na sve ono što me pokreće i motiviše. „Šifonjer“ je možda i najličniji projekat, te sam posebno ponosan što upravo najličnije kreacije predstavljam kroz prvu samostalnu izložbu“, dodaje umjetnik.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner