Први „Глас младих“ у Будви

„Глас Младих“ је први пројекат такве врсте у Будви, који се изводи под подкровитељством Општине Будва. Пројекат доприноси афирмацији и промоцији образовних потенцијала младих, правилном развоју дјеце и омладине.

Први „Глас младих“ у Будви

Овај пројекат директно таргетира два проблема са којима се Будва суочава у периоду ван туристичке сезоне (октобар-мај). Први се односи на чињеницу да је културно-забавна понуда ван сезоне прилично оскудна, а други дио да је врло мало активности у граду са циљем активације младих. Млади људи су претежно конзументи културно- забавних садржаја (са акцентом на забавни), а врло ријетко учествују у његовом креирању.

Наиме, усљед бржег животног стила који је са собом донио и промјене система вриједности, млади, нажалост, припадност и потврду често остварују кроз конзумацију опојних средстава или су заробљени у виртуелном свијету. Стога, овај пројекат има за општи циљ подизање свијести о значају омладинског активизма и на начин што ће популаризовати неке друге вриједности, као што је бављење умјетношћу (у овом случају музиком и сликарством).

Овај пројекат има аспирацију да популаризује бављење музиком и сликарством, односно младе који вријеме улажу у себе и своје умјетничко образовање, и своје слободно вријеме користе на квалитетан начин.

Желимо да створимо платформу за младе људе, простор гдје би могли да покажу свој таленат, задовоље своје потребе и добију потврду од средине да је њихов труд вриједан и препознат. Наш заједнички циљ је да подигнемо свијест код младих, али и цјелокупног друштва да су млади најбољи ресурс који свака држава има, и не смијемо дозволити да буду само нијеми посматраћи, већ доносиоци и креатори промјена у друштву.

Пројекат ће се реализовати у другој половини Фебруара 2019. године, и подразумијева презентацију умјетничких афинитете младих на јавним градским просторима.

Прецизније, пројекат „Глас Младих“ подразумијева:
• музичку презентацију од стране средњошколских бендова из ЈУ „Данило Киш Будва“ – 14.фебруара;
• изложбу дјечијих слика и цртежа на подручју општине Будва – 21. фебруара;
• приредбе дјеце од 10. до 14. година старости (пјевање, поезија и гимнастика) – 28. фебруара.

Прво окупљање и одржавања концерта у оквиру пројекта „Глас младих“ у Будви биће у кафеу „Веранда“ Стари град, Будва, у четвртак 14.02.2019. године са почетком у 20:30 часова

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner