Raspisan konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“

Raspisan konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“. Riječ je o najstarijem priznanju za činjenje za opšto dobro koje se, preko 10 godina, dodjeljuje u Crnoj Gori.

Konkurs traje do 3. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. 

Konkurs se organizuje sa ciljem da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva. Cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.

Nagrade će biti tradicionalno dodjeljene početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, na Cetinju.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.faktcg.org i www.nagradaiskra.me

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner