Skup svih direktora Mense 2020. godine u Crnoj Gori

Mensa je međunarodna organizacija koja okuplja visoko natprosječno inteligentne ljude, što znači da je koeficijent inteligencije (IQ) veći od 130.

Njega može da ostvari samo 2% ukupne populacije. Jedini uslov za članstvo u Mensi je polaganje testa inteligencije, to jest ostvarivanje rezultata koji vas svrstava u gornjih 2% populacije.

Prvo testiranje na području Crne Gore organizovalo se u decembru 1998. godine u zgradi tehničkog fakulteta sa nevjerovatnom prolaznošću od 50%. Mensa Crne Gore je u aprilu 2017. godine ostvarila najveći (od 3), status Mense International i dobila pravo glasa na Sastanku direktora Mense International (IBD) na kojem se donose najbitnije odluke obavezujuće za sve Mense u cijelom svijetu.

U oktobru 2018. godine, radom, kvalitetom i upornošću tima Mense Crne Gore, omogućeno je da skup svih direktora Mense, koji se održava tradicionalno u oktobru mjesecu svake godine, bude upravo u Crnoj Gori 2020. godine.

„Prošlog mjeseca na Sastanku direktora (predsjednika) Mense International održanom u Budimpešti, odlučili smo da se kandidujemo da se 2020. godine ovaj sastanak održi baš u našoj maloj Crnoj Gori. U konkurenciji nam je bila Holandija, ali vjerom u sebe, kvalitetnim predstavljanjem Crne Gore, uspjeli smo da pobijedimo i delegati su izglasali za našu ponudu. Crna Gora je odabrana za održavanje Sastanka direktora (predsjednika) Mense International 2020. godine. Veliki uspijeh je bio za nas i sam ulazak u Mensu International u aprilu 2017. ali biti organizator IBD-a predstavlja veliko zadovoljstvo, čast i odgovornost da na najbolji mogući način predstavimo Crnu Goru i nas kao domaćine.“ – izjavio je Marko Lakić, predsjednik Mense Crne Gore.

Na IBD-u (International Board of Directors) prisustvuju direktor Mense International, predsjednik i članovi predsjedništva Mense International (exComm), predsjednici svih zemalja koje su ostvarile status Full nacionalnih Mensi (Njemačka, SAD, UK, Francuska, itd) i  predsjednici Mensi u razvoju koji dobiju poziv te godine.

IBD 2019. godine se održava u Maleziji.

Sve dodatne aktivnosti kao i informacije o daljim testiranjima koje sprovodi Mensa Crne Gore možete pronaći na www.mensa.me

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner