Uručena priznanja najboljima u sportu u Prijestonici za 2020. godinu

Višestruki prvak Crne Gore i reprezentativac Nikola Prlja, iz Kik boks kluba „Lovćen“, najbolji je sportista Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, dok je najbolji mladi sportista Darko Pejović iz Rukometnog kluba „Lovćen“.

Uručena priznanja najboljima u sportu u Prijestonici za 2020. godinu

Na ceremoniji dodjele priznanja najboljima u sportu u Prijestonici za 2020. godinu, Rukometni klub „Lovćen“ proglašen je najbolju sportsku organizaciju, a njegovi Duško Milić i Ratko Marković za najboljeg trenera, odnosno za najboljeg sportskog radnika Cetinja u prošloj godini.

Odluku o nagrađenima donijela je petočlana komisija, koja je odlučila i da je stonoteniser Filip Radović najbolji profesionalni sportista u inostranstvu, dok je Zoran Roganović najbolji profesionalni trener u inostranstvu.

U kategoriji najperspektivniji mladi sportista u 2020. godini dodijeljeno je pet priznanja i to Eleni Kršić i Sergeju Martinoviću iz Atletskog kluba “Lovćen“, Igoru Mrvaljeviću iz Rukometnog kluba „Lovćen“, Uni Špadijer iz Džudo kluba “Crnogorac“ i Pavlu Vušuroviću iz Kik boks kluba „Lovćen“.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta nagrađeni su prvak Crne Gore u bodibildingu Aleksandar Rakočević, reprezentativac Crne Gore u kik boksu Ilija Perović i  predsjednik Sportsko-planinarskog kluba “Soko”  Dušan Kaluđerović.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je da se prethodna godina, koja je bila izazovna u svim sferama života, odrazila i na sport i na organizaciju sportskih manifestacija, ali i na pripreme i takmičenja.

„Godina za nama bila je i finansijski teška kako za profesionalne, tako i za amaterske klubove. Bez obzira na loše okolnosti u kojima se našao svjetski, nacionalni i sport u lokalnim sredinama, i u 2020. godini cetinjski sportisti ostvarili su rezultate vrijedne poštovanja“, rekao je on.

Kašćelan je posebno izdvojio uspjehe mladih sportista jer su oni, kako je kazao, budućnost ne samo cetinjskog, nego i crnogorskog sporta.

„Ohrabrujem ih da nastave vrijedno da treniraju, da rade na sebi i svom obrazovanju, da se ugledaju na starije kolege, jer vjerujem da je to jedini put do uspjeha. Uostalom to svojim primjerom pokazuju brojne generacije cetinjskih sportista koji su ostvarivali nacionalne i svjetske uspjehe trenirajući često u skromnim uslovima, ali uvijek ostavljajući srce na terenu s ubjeđenjem da čine dobro svome klubu, gradu i državi“, naveo je gradonačelnik.

On je kazao da je sportska istorija Cetinja „jedan je on najljepših i najdragocjenijih motiva u čitanci kulturno-istorijskog nasljeđa Crne Gore“, koja se uspjesima danas nagrađenih dodatno unapređuje.

„Zato je obaveza svih nas – sportista, klubova, lokalne uprave, škola, medija da koliko možemo čuvamo to nasljeđe i jednako tome, svako u svom domenu, doprinosimo“, rekao je Kašćelan.

On je dodao da dobra saradnja sa sportskim klubovima ostaje visoko na listi prioriteta lokalne uprave.

„Čestitam dobitnicima nagrada, ali i svim klubovima i sportistima koji su u toku 2020. godine svojim uspjesima i rezultatima u zemlji i inostranstvu promovisali naš grad i našu državu Crnu Goru“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner