Здравља, среће и новца

Foto: Pixabay.com

„Здравља, среће и новца“, писало је на старим новогодишњим честиткама које сам пронашла у својој дјевојачкој соби. Чувала сам годинама уназад све честитке од драгих људи, јер сам давно прочитала да жеље могу бити јаче од било чега ако се снажно зажеле.

Ручно рађени шарени папирићи слутили су на радост и наду. Мирисала је кутија од тиковине упоредо са неким давним жељама док сам разумијевала да смо рођени за радост.

Здравља, среће и новца. Тим редоследом низала су се слова и тачно тако је било потребно жељети. Схватила сам да ме жеље за друге оплемене више него сопствене и да на тај начин заправо постајемо бољи људи. Ове нове године вјерујте другима и пустите да вам пожеле…

Ако вам неко снажно и искрено пожели жељу, та жеља јача је од било чега. Тад се читав универзум уроти у остваривање и нема те силе која може спријечити њено испуњење. „Што ти желим нек ми буде, што ми желиш нек ти буде“.

Јер сам давно повјеровала у то и због тога снажно ћу вам пожељети…

Желим вам страст. Страст за живот вриједан живљења. Страст за оно што радите и што стварате свакога дана. Страст за свако јутро које вам обећава нови почетак и безброј могућности које су вам дате.

Желим вам свијест. Да разумијете колико сте некоме вриједни и као такви сасвим незамјењиви. Свијест да сте важни свијету и да сте рођени да будете срећни.

Желим вам спознају. Спознају уживања у сваком тренутку, јер смо сувише кратко овдје да бисмо траћили вријеме на пристајање и ћутање. Спознају да сте толико јаки да можете да учините што год пожелите.

Желим вам смијех и смисао. Вјерујте у то да нове године треба да се прилагоде нама а не ми њима. Да ми бирамо живот какав мислимо да заслужујемо, а не он нас.

Желим вам повјерење у рођене жеље и истрајност на путу.

Желим вам здравље, срећу и новац.

Затворила сам своју кутију жеља, док се кроз прозор Подгорица ширила у пуном сјају. Мирис куваног вина и радости обећавао је успјешну и срећну годину.

Вјерујмо у то.

Ове нове године пожелите добре жеље другима. Будимо срећни због свега што имамо, јер сви имамо нешто непроцјењиво. Пронађимо то нешто и пробудимо захвалност.
Пожелите здравље онима којима је потребно, пожелите срећу онима који су заборавили да се радују и новца онима који мисле да га немају довољно.
Пожелимо једни другима мир и разумијевање и нека чаролија новогодишње ноћи учини наше жеље јачима од универзума.

Срећна вам Нова година!

Срдачно,
Јована Шекуларац

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner