Zdravlja, sreće i novca

Foto: Pixabay.com

„Zdravlja, sreće i novca“, pisalo je na starim novogodišnjim čestitkama koje sam pronašla u svojoj djevojačkoj sobi. Čuvala sam godinama unazad sve čestitke od dragih ljudi, jer sam davno pročitala da želje mogu biti jače od bilo čega ako se snažno zažele.

Ručno rađeni šareni papirići slutili su na radost i nadu. Mirisala je kutija od tikovine uporedo sa nekim davnim željama dok sam razumijevala da smo rođeni za radost.

Zdravlja, sreće i novca. Tim redosledom nizala su se slova i tačno tako je bilo potrebno željeti. Shvatila sam da me želje za druge oplemene više nego sopstvene i da na taj način zapravo postajemo bolji ljudi. Ove nove godine vjerujte drugima i pustite da vam požele…

Ako vam neko snažno i iskreno poželi želju, ta želja jača je od bilo čega. Tad se čitav univerzum uroti u ostvarivanje i nema te sile koja može spriječiti njeno ispunjenje. „Što ti želim nek mi bude, što mi želiš nek ti bude“.

Jer sam davno povjerovala u to i zbog toga snažno ću vam poželjeti…

Želim vam strast. Strast za život vrijedan življenja. Strast za ono što radite i što stvarate svakoga dana. Strast za svako jutro koje vam obećava novi početak i bezbroj mogućnosti koje su vam date.

Želim vam svijest. Da razumijete koliko ste nekome vrijedni i kao takvi sasvim nezamjenjivi. Svijest da ste važni svijetu i da ste rođeni da budete srećni.

Želim vam spoznaju. Spoznaju uživanja u svakom trenutku, jer smo suviše kratko ovdje da bismo traćili vrijeme na pristajanje i ćutanje. Spoznaju da ste toliko jaki da možete da učinite što god poželite.

Želim vam smijeh i smisao. Vjerujte u to da nove godine treba da se prilagode nama a ne mi njima. Da mi biramo život kakav mislimo da zaslužujemo, a ne on nas.

Želim vam povjerenje u rođene želje i istrajnost na putu.

Želim vam zdravlje, sreću i novac.

Zatvorila sam svoju kutiju želja, dok se kroz prozor Podgorica širila u punom sjaju. Miris kuvanog vina i radosti obećavao je uspješnu i srećnu godinu.

Vjerujmo u to.

Ove nove godine poželite dobre želje drugima. Budimo srećni zbog svega što imamo, jer svi imamo nešto neprocjenjivo. Pronađimo to nešto i probudimo zahvalnost.
Poželite zdravlje onima kojima je potrebno, poželite sreću onima koji su zaboravili da se raduju i novca onima koji misle da ga nemaju dovoljno.
Poželimo jedni drugima mir i razumijevanje i neka čarolija novogodišnje noći učini naše želje jačima od univerzuma.

Srećna vam Nova godina!

Srdačno,
Jovana Šekularac

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner