Podgorička publika je ljubav

Podgorica je grad ljubavi, i dio nadahnutosti Podgoricom i ljudima koji ovdje žive naći će se u mojoj novoj knjizi, kazao je bosanskohercegovački umjetnik, autor i interpretator tradicionalnih pjesama Božo Vrećo.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/05/18/281566/kon12.mp4

Vrećo, koji je sinoć održao koncert u KIC-u Budo Tomović, kaže da je svaki njegov nastup u glavnom crnogorskom gradu „magija i čarolija“.

„Podgorica je grad ljubavi. Za mene je posebno inspirativan i sigurno da u mojoj drugoj knjizi će biti dio o nadahnutosti gradom i ljudima koji žive ovdje“, rekao je Vrećo, najavljujući dva podgorička koncerta tokom sljedeće godine.

A za sinoćnji nastup, kaže, vladala je potpuna euforija.

„Svaki moj koncert u Podgorici je magija i čarolija. Dolaze ljudi koji su oslobođeni predrasuda i koji sevdah itekako poznaju i susreću se sa sevdalinkama u novijem ruhu. Cijenim tradicionalni izgled ili formu sevdalinki, ali unosim elemente džeza, bluza“, rekao je Vrećo, najavljujući da će u Crnoj Gori snimiti za jednu od svojih novih pjesama.

Nakon spektakularnog koncerta kaže da je odspavao dva sata, ali da je ipak uspio da dođe „našminkan i dotjeran“.

„Podgorička publika je ljubav, prava definicija lubavi. Podgorička žena je najhrabrija koju poznajem“, kaže Vrećo.

Napominje da repertoar prilagođava publici i podneblju u kojem nastupam, pa je tako sinoć publiku oduševio izvođenjem crnogorske numere „Još ne sviće rujna zora“.

A kako je bilo na koncertu Boža Vreća sinoć u KIC-u Budo Tomović, pogledajte u prilogu Andree Lekić.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/05/18/281567/kon22.mp4 Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!