Preminuo Oliver Dragojević

U Splitu je u 71. godini preminuo Oliver Dragojević, legenda hrvatske muzičke scene, piše Slobodna Dalmacija.

foto: youtube/printscreenFoto: foto: youtube/printscreen

„Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević“, prenosi Slobodna Dalmacija i navodi da im je tu vijest potvrdila njegova porodica.

Dragojević je umro godinu nakon što mu je dijagnostifikovan rak pluća.

Iza njega su ostali supruga Vesna, sinovi Dino, Damir i Davor.

Oliver je rođen u Splitu 7. decembra 1947. godine, a djetinjstvo je proveo u Vela Luci na Korčuli. U muziku se zaljubio još kao dijete kad mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Prvi nastup imao je na Splitskom festivalu sa 14 godina s pjesmom ‘Baloni’, a dvije godine kasnije počeo je profesionalno da se bavi muzikom kao pjevač i klavijaturista splitske grupe Batali.

Tokom svoje dugogodišnje karijere ostvario je niz uspjeha, osvojio je tridesetak Porina u različitim kategorijama i jedan je od rijetkih hrvatskih muzičara koji se mogu pohvaliti nastupima u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sidneju.

Oliveru je karcinom pluća dijagnostifikovan 24. avgusta prošle godine, nekoliko nedjelja nakon što mu je pozlilo na sahrani Remija Kazinotija. Iako je odmah krenuo s hemoterapijom, 15. oktobra je nastupio u HNK Split na koncertu nabijenom emocijama, što je bio i njegov posljednji nastup pred publikom uživo, ali je nakon toga po savjetu doktora otkazao nekoliko koncerata, uključujući i dva velika u Spaladium Areni.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar