Април почиње уз „Поглед с моста“

Април почиње уз „Поглед с моста“

Априлску репертоарску причу Градско позориште започеће у понеђељак (1. април), у 20 сати, у сали Додест КИЦ-а „Будо Томовић“ извођењем представе „Поглед с моста“, коју је по драми америчког књижевног виртуоза Артура Милера за нашу Вечерњу сцену режирао Милан Караџић.

Милерово дјело третира увијек актуелне теме радничке класе и борбе за преживљавање, проговара о идеалима, љубави, али и о међуљудским односима… Као социјалистички интелектуалац који је писао у вријеме политичког сивила и пораза, Милер је могао да врједнује трагедију америчке радничке класе која је на много начина међусобно подијељена. Озбиљност његове социјалне визије препознаје дубоки смисао трагедије појединаца, што и чини грађу његових драма. Играју: Младен Нелевић, Дејан Ђоновић, Ивана Мрваљевић, Емир Ћатовић, Жељко Радуновић, Марија Ђурић и Вуле Марковић.

Репертоарске активности у наступајућем мјесецу наставићемо 4. априла, када ће наш ансамбл, од 20 часова, у Додесту играти хит представу „Сласти славе“ коју је по тексту Питера Килтера режирао Стефан Саблић. Након недавне успјешне премијере и репризе, нови наслов „Козоцид” ауторке Виде Огњеновић на нашем репертоару биће 6. априла, у 20 сати, у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић”.

Најмлађа публика 11. априла, у 10 сати, у сали Додеста биће у прилици да ужива у комаду са Драмске сцене за ђецу, „Ах, шта све мора јадно дијете” (4+) у драматизацији и режији Мирославе Миме Јанковић. Ово извођење већ је распродато.
Велика сала КИЦ-а „Будо Томовић” 13. априла, од 12 сати, резервисана је за још један наслов са Драмске сцене за ђецу, „Модро благо” (8+) у режији Сташе Копривице. Наредног дана, у истом термину, у Додесту ће бити игран комад са Луткарске сцене за ђецу, „Ружно паче” (6+), који је режирао Јарослав Антоњук.

Наш ансамбл 15. априла, у 20 сати, пред цетињском публиком у Краљевском позоришту Зетски дом извшће „Чуваре твог поштења”, ауторски пројекат Бориса Лијешевића. Већ сљедећег дана ову представу биће у прилици да види и публика у главном граду, у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић“, такође од 20 сати.
Репертоарске активности настављамо 18. априла, у 12 сати, у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић” играњем комада са Драмске сцене за ђецу, „Иво Визин-капетан од снова” (12+) у режији Зорана Ракочевића. Дан касније, у 20 часова, у Додесту ће бити изведена представа „Кинез” (14+) коју је по тексту Маје Тодоровић режирала Ања Суша, док ћемо у суботу, 20. априла за најмлађу публику играти представу са Луткарске сцене за ђецу, „Чаробни камен” (3+) у драматизацији и режији Давора Драгојевића.

Априлске активности Градско позориште завршиће учешћем ауторског пројекта Бориса Лијешевића „Чувари твог поштења”на међународном позоришном фестивалу „Златна вила 2019“ у Приједору. Представа ће бити играна 22. априла, у 20 сати, на сцени Позоришта Приједор.

Улазнице за представе са априлског репертоара већ су у продаји, а могу се резервисати на билетарници КИЦ-а „Будо Томовић“ или позивом на број телефона: 020/ 664-237.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner