April počinje uz „Pogled s mosta“

Април почиње уз „Поглед с моста“

Aprilsku repertoarsku priču Gradsko pozorište započeće u poneđeljak (1. april), u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ izvođenjem predstave „Pogled s mosta“, koju je po drami američkog književnog virtuoza Artura Milera za našu Večernju scenu režirao Milan Karadžić.

Milerovo djelo tretira uvijek aktuelne teme radničke klase i borbe za preživljavanje, progovara o idealima, ljubavi, ali i o međuljudskim odnosima… Kao socijalistički intelektualac koji je pisao u vrijeme političkog sivila i poraza, Miler je mogao da vrjednuje tragediju američke radničke klase koja je na mnogo načina međusobno podijeljena. Ozbiljnost njegove socijalne vizije prepoznaje duboki smisao tragedije pojedinaca, što i čini građu njegovih drama. Igraju: Mladen Nelević, Dejan Đonović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Radunović, Marija Đurić i Vule Marković.

Repertoarske aktivnosti u nastupajućem mjesecu nastavićemo 4. aprila, kada će naš ansambl, od 20 časova, u Dodestu igrati hit predstavu „Slasti slave“ koju je po tekstu Pitera Kiltera režirao Stefan Sablić. Nakon nedavne uspješne premijere i reprize, novi naslov „Kozocid” autorke Vide Ognjenović na našem repertoaru biće 6. aprila, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”.

Najmlađa publika 11. aprila, u 10 sati, u sali Dodesta biće u prilici da uživa u komadu sa Dramske scene za đecu, „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+) u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković. Ovo izvođenje već je rasprodato.
Velika sala KIC-a „Budo Tomović” 13. aprila, od 12 sati, rezervisana je za još jedan naslov sa Dramske scene za đecu, „Modro blago” (8+) u režiji Staše Koprivice. Narednog dana, u istom terminu, u Dodestu će biti igran komad sa Lutkarske scene za đecu, „Ružno pače” (6+), koji je režirao Jaroslav Antonjuk.

Naš ansambl 15. aprila, u 20 sati, pred cetinjskom publikom u Kraljevskom pozorištu Zetski dom izvšće „Čuvare tvog poštenja”, autorski projekat Borisa Liješevića. Već sljedećeg dana ovu predstavu biće u prilici da vidi i publika u glavnom gradu, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, takođe od 20 sati.
Repertoarske aktivnosti nastavljamo 18. aprila, u 12 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović” igranjem komada sa Dramske scene za đecu, „Ivo Vizin-kapetan od snova” (12+) u režiji Zorana Rakočevića. Dan kasnije, u 20 časova, u Dodestu će biti izvedena predstava „Kinez” (14+) koju je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša, dok ćemo u subotu, 20. aprila za najmlađu publiku igrati predstavu sa Lutkarske scene za đecu, „Čarobni kamen” (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića.

Aprilske aktivnosti Gradsko pozorište završiće učešćem autorskog projekta Borisa Liješevića „Čuvari tvog poštenja”na međunarodnom pozorišnom festivalu „Zlatna vila 2019“ u Prijedoru. Predstava će biti igrana 22. aprila, u 20 sati, na sceni Pozorišta Prijedor.

Ulaznice za predstave sa aprilskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner