Drugi Internacionalni Montenegro Water Polo Camp

Drugi Internacionalni Montenegro Water Polo Camp

Kao zemlji sa prelijepim primorjem i vrlo uspješnim sportistima, Crnoj Gori je do prošle godine ipak nedostajala profesionalna, a ujedno i zanimljiva vaterpolo škola koju su dječaci i djevojčice dobili u Montenegro Water Polo Camp-u. Vrhunski sportisti Vjekoslav Pasković i Damjan Danilović inicijatori su ideje, koja će i ove godine u julu i avgustu svoj zainteresovanoj djeci, osim glavnih aktivnosti vezanih za ovaj sport pružiti i sadržaje koji se tiču sportske medicine, psihologije i ishrane sportista, stvaranja timskog duha i igre, i najvažnije osjećaja za fair play.

Drugi Internacionalni Montenegro Water Polo Camp ove godine biće organizovan u dvije grupe od 22-28. jula i od 5-11. avgusta, u Tivtu, na već poznatoj lokaciji u Hotelu Kamelija.

Igranje za inostrane timove, Paskoviću i Daniloviću donijelo je mnogo lijepih uspomena i iskustava, a samim tim ovaj kamp su od samog starta zamislili kao ozbiljnu priliku za druženje djece i kreirali ga tako da bude internacionalnog karaktera. Stoga će učešće i na ovogodišnjem uzeti djeca iz Italije, Španije, Njemačke, Amerike i naravno Crne Gore.

Prošlogodišnji MWPC je sa relevantnih adresa ocijenjen kao visoko profesionalan. Imajući u vidu veliki broj učesnika iz drugih zemalja, idealan je promoter Crne Gore i prilika da djeca unaprijede komunikacione vještine i prošire svoja znanja o drugim kulturama.

Brojni uspjesi postignuti sa crnogorskim državnim timom osnivačima kampa, bili su logičan podstrek za prenošenje znanja i pružanje podrške potencijalnim budućim reprezentativcima, a kako se postaje šampion ko će bolji odgovor dati nego oni sami. Zajedno sa njima i timom trenera, djeca učesnici MWPC će i ove sezone savladavati tehnike vaterpola, plivanja, igraće trening utakmice,slušaće predavanja o sportskoj psihologiji,nutricionizmu,imati kreativnu radionicu,organizovan izlet, i takođe će dobiti sportsku opremu kampa, čime će ovaj višednevni boravak svrstati među značajne događaje iz oblasti sportske edukacije.

Dio desetočlanog organizacionog tima osim trenera i asistenata u sprovođenju kreativnih radionica, čini i prevodilac u čemu se ogleda profesionalnost pristupa u radu sa djecom iz različitih krajeva svijeta.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner