Džumbus u Crnoj Gori tokom decembra

Ovog decembra, po prvi put u Crnoj Gori biće prikazana moderna i jedinstvena opera Džumbus u produkciji Operose u okviru Young@Opera projekta, podržanog od strane Kreativne Evrope. Partneri projekta su Opština Herceg Novi i Kolarčeva zadužbina iz Beograda.

Džumbus u Crnoj Gori tokom decembra

Opera Džumbus predstavlja spoj savremenog i klasičnog operskog izraza sa isprepletanom pričom punom preokreta i intriga. Kompozitorka Milica Ilić zajedno sa libretistom Jovanom Stamatović-Karić, dirigentom Bojanom Radivojević, i rediteljom Patrikom Lazićem, smestila je ovu tradicionalnu formu u moderan kontekst. Radnja ove opere sa elementima drame, obuhvata mnogobrojne živopisne likove sa problemima i izazovima organizovanja jednog važnog događaja. 

________________________

Sahrana je završena. Kompozitorka, reditelj i pevač su nastradali u saobraćajnoj nesreći. Sada su inspicijent Sara i producent Goran sami sa projektom koji treba završiti. Sara je zabrinuta kako sada da se nosi sa celom situacijom, jer je do sada bila zadužena samo da donosi kafu glavom reditelju. Saznajte kako će izgledati opera u ovakvoj organizaciji. 

________________________

U okviru projekta Young@Opera, opera Džumbus završila je svoju turneju po Bugarskoj, a u Crnoj Gori očekuje se nekoliko nastupa tokom decembra koji će tek biti najavljeni. 

Projekat Young@Opera ima za cilj da podrži mlade operske umetnike, promoviše razvoj regionalnih i lokalnih operskih mogućnosti i obuhvata teritorije Crne Gore, Bugarske, i Srbije. Cilj ovog projekta je da mladima približi operu i predstavi novi doživljaj opere. Mladi kreativni tim umetničkih direktora odabrao je nove talente i pružio im priliku da nastupaju pred velikim brojem ljudi. 

Prvo najavljeno izvođenje zakazano je za 9. decembar od 20h u Herceg Novom u Dvorani Park, a ostali gradovi će biti uskoro najavljeni. Karte za operu se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park, dok će ostala prodajna mesta za druge gradove biti naknadno objavljena.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner