Фебруар у Градском: Театарске приче за све генерације

Фебруар у Градском: Театарске приче за све генерације

Жанровски разноликим дијапазоном наслова на фебруарском репертоару, Градско позориште на лијеп начин најављује још једну годину коју ће у нашој кући обиљежити атрактивне и вољене, али прије свега квалитетне представе, којима настављамо да надограђујемо умјетничку мисију и визију кроз све три сцене нашег театра.

Фебруарску репертоарску причу у Градском позоришту отвориће у неђељу (3. фебруара), у 12 сати, у сали Додест пројекат са Драмске сцене за ђецу „Ах, шта све мора јадно дијете” (4+), у драматизацији и режији Мирославе Миме Јанковић.
Већ сљедећег дана, у термину од 20 часова, пред подгоричком публиком у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић“ ансамбл Градског позоришта извешће представу у продукцији наше Вечерње сцене, „О мишевима и људима”, коју је по тексту нобеловца Џона Стајнбека режирао један од водећих редитеља у региону Дино Мустафић.

Петак, 8. фебруар у истом термину, у сали Додест, резервисан је за хит представу „Сласти славе”, Питера Килтера у режији Стефана Саблића. Још један наслов са наше Вечерње сцене, „Породичне приче”, за који по тексту Биљане Србљановић режију потписује Театар младих, биће пред нашом публиком 9. фебруара, такође у сали Додест, са почетком у 20 сати.

Једну од омиљенијих представа са Драмске сцене за ђецу, „Чаробњак из Оза” (5+), у режији Јагоша Марковића, наш ансамбл играће у понеђељак, 11. фебруара, тачно у подне у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић”. Ово извођење већ је распродато.

За празник љубави, 14. фебруар, Градско позориште обрадоваће публику попустом од 50 одсто на улазнице за представу „Више од терапије”, у режији Алисе Стојановић, која ће бити изведена тог дана, у 20 сати, у сали Додест. Пракса нашег позоришта јесу лијепа изненађења за вјерну публику, а акцијом „Љубав у позоришту“ пружамо нашим суграђанима могућност да драгу особу обрадују несвакидашњим даром и заједно уживају у нашој хит представи, која се на духовит начин бави истраживањем правила понашања у савременим мушко-женским односима.

Викенд који ће услиједити биће посвећен најмлађој публици, па ћемо у суботу, 16. фебруара, у 12 сати у Додесту играти пројекат са Луткарске сцене за ђецу, „Продавница играчака“ (6+), у режији Јарослава Антоњука. У неђељу, 17. фебруара, на истом мјесту у истом термину, биће изведен „Чаробни камен“ (3+) у драматизацији и режији Давора Драгојевића.

Представа „Цврчак и Мрав” (6+), коју је по тексту Милене Деполо режирао Бранко Илић, гостоваће 18. фебруара, у 14 сати, у сали КИЦ-а „Зета“ у Голубовцима. Још једно гостовање очекује нас дан касније, када ће нова представа са Драмске сцене за ђецу, „Мали пират” (8+), у драматизацији Александре Гловацки и режији Милана Караџића бити играна пред херцегновском публиком у дворани „Парк“.

Субота, 23. фебруар, у сали Додест од 20 сати резервисана је за представу „Седам дана”, коју је по тексту Тене Штивичић режирала Алиса Стојановић. Још један пројекат умјетничког дуа Штивичић-Стојановић, „Пепељугино масло“, на нашем репертоару биће у уторак 26. фебруара, такође у Додесту, у 20 сати. Овим извођењем закључићемо фебруарске репертоарске активности у нашем позоришту.

Улазнице за представе са фебруарског репертоара већ су у продаји, а могу се резервисати на билетарници КИЦ-а „Будо Томовић“ или позивом на број телефона: 020/ 664-237

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner