Гостовање Душана Зидара и перформанс са студенткињама ФЛУ у Галерији 42°

Душан Зидар, умјетник и професор са Универзитета у Марибору из Словеније борави на Цетињу у склопу програма гостујућих умјетника Галерије 42° Факултета ликовних умјетности.

Током свог боравка професор Зидар је одржао предавање студентима ФЛУ о сопственом раду, а централини мотив посјете је радионица коју води са студенткињама Ангелом Ђуретић и Ангелеином Кастратовић.

Радионица са студентима ФЛУ покушава да на умјетнички начин реконструише трагове настанка живота људских бића која пролазе кроз простор и вријеме. При тој реконструкцији се користе записи ваздушног скенирања простора који се налазе код споменика Петра ИИ Петровића Његоша и Франца Прешерен-а у Љубљани претворених у морсеов код, који се компјутерски очитавају у галерији и такође делијемично преносе (стреаминг) преко савремених дигиталних комуникацијских путева до мобилних уређаја.

Перформанс ће се изводити у четвртак 11. октобра 2018 у Галерији 42° у 17. часова. За потпуни доживљај перформанса посјетиоци би требали имати мобилни телефон са слушалицама и активиран 4Г пренос података.

Дјелимични стреаминг перформанца ће бити на активан у том времену на сајту: https://www.zidardusan.si/?page_id=637

Изложба ће после перформанса трајати до 15.октобра 2018.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner