Хакатон „Мобилно плаћање – плаћање будућности“

М:тел дигитална фабрика у сарадњи са Министарством науке организује Хакатон „Мобилно плаћање – плаћање будућности“ који ће трајати од 10 до 12. октобра.

Хакатон, који се организује у оквиру овогодишњих Дана науке, биће одржан у просторијама М:тел дигиталне фабрике, у Подгорици, у Улици Вука Карадзића 2-6. За учешће на Хакатону кандидати се могу пријавити попуњавањем форме на сајту digitalnafabrika.me

Фонд за награде износи чак пет хиљада еура, од чега побједници добијају двије и по хиљаде еура, док је за друго мјесто предвиђена награда од хиљаду и по еура, односно хиљаду еура за треће мјесто. Креаторе најбоље идеје ипак очекује наврједнија награда, јер ће бити у прилици да их компанија М:тел ангажује ради унапређења сервиса мобилног плаћања имајући у виду да је М:тел први телекомуникациони оператор који је имплементирао плаћање рачуна путем мобилног телефона.

О наградама одлучиваће жири у саставу: директор Сектора за Стратегију и процјену ризика М:тела Александра Радојевић, пројект менадзер Министарства науке Саша Ивановић и извршни директор ИЦТ Хуба из Београда Коста Андрић.

Хакатон представља такмичење гдје тим људи планира, дизајнира и развија пројекат, било да ли је то игра, апликација, wеб страница или нешто сасвим друго, за кратак временски период, обично од 24 или 48 часова.

Како је циљ Хакатона креирање дигиталног рјешења, пожељно би било да пријављени тимови имају програмере, дизајнере, људе из свијета бизниса и предузетнике. Услов за учешће је да сви пријављени чланови имају преко 18 година и да тим броји најмање три члана. Пријаве за Хакатон трају до 5. октобра а детаљне информације доступне сун а сајту М:тел дигиталне фабрика као и путем друштвених мрежа.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner