Изложба Матана Вукчевића „Додир љепоте“ у Подгорици

Матан Вукчевић рођен је у Подгорици 1989. године. Дипломирао је 2015. године на сликарском одсјеку Факултета ликовних умјетности на Цетињу у класи професора Драгана Караџића. Имао више самосталних и колективних изложби, и учествовао је на ликовним колонијама у иностранству.

Изложба Матана Вукчевића „Додир љепоте“ у Подгорици

Осим класичног сликарства, бави се и перформансом speed painting – који је показао учешћем у емисији “Ја имам таленат“ гдје се пласирао у финале.

„Кроз серију слика које излажем представљам Црну Гору на мало апстрактнији начин. Кривицу за стваралачку инспирацију којом су настали ови радови, приписујем љепотама наше државе, које се могу описати на много начина. Самим тим, овај серијал носи назив “Додир природе“. Технике којима сам радио слике крецу се од акварела па до вецих формата слика радјених акриликом на платну као и уље на платну. Овакви радови захтијевају адекватан простор у којима би и њихова експресија могла доћи до изражаја. Управо из тог разлога одлучио сам се да их по први пут изложим у галеријском простору Хотела CentreVille. Сматрам да сами урбани концепт овог мјеста доприноси још бољем изражају моје инспирације. ”, истакао је млади умјетник.

Изложба ће бити отворена за јавност сваког дана у периоду од 29. марта до 12. априла, у галерији, на првом спрату хотела CentreVille у Подгорици.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner