КУД Његош – Чујете ли коло како пјева?

Културно-умјетничко друштво “Његош” са Цетиња извешће два цјеловечерња концерта, 25. и 26. децембра у Краљевском позоришту Зетски дом, под називом »Чујете ли коло како пјева«.

Ријеч је о традиционалном годишњем концерту које сваке године поклањамо нашим
суграђанима и другим гостима. Због релативно малог броја мјеста у Зетском дому али и великог интересовања публике одлучили смо да ове године одржимо два концерта како би сви они који желе да дођу успјели да резервишу карту.

Концерт је својеврсна ретроспектива веома богатог умјетничког програма, односно
кореографија које су у протеклих 11 деценија постојања КУД-а „Његош“ оставиле
неизбрисив траг. Концепција концерта је припремљена у савременој сценској форми, као умјетничко-едукативни мултимедијални програм, у којем ће учествовати близу стотину играча, музичара и пјевача.

Овогодишњи концерт разликоваће се од досадашњих јер ће поред репрезентативног
ансамбла натупити дјечји ансамбл, ансамбл ветерана и хор. Програм ће бити разноврстан.

Осим кореографија које су стални дио нашег репертоара, на концерту ћемо премијерно извести двије нове кореографије које смо радили у протеклом периоду.

Ансамбл ветерана формиран је у априлу ове године и ово ће бити њихов први наступ уз репрезентативни ансамбл КУД-а “Његош”.

Концерти ће почети од 19 часова, а подршку у организацији пружили су Пријестоница Цетиње и локална Туристичка организација.

КУД Његош је прошле године обиљежио 110 година постојања и успјешног рада на
његовању, представљању и ширењу традиције црногорског народа кроз обичаје и
умјетност народне игре, пјесме и музике.

Друштво данас броји око 300 чланова и има истакнуту улогу у развоју музичког живота на Цетињу и у Црној Гори, али и у његовању и развоју црногорског фолклора. Поред тога ансамбл „Његош“ је дао огроман допринос васпитању и културном уздизању омладине коју је деценијама током свог успјешног дјеловања окупљао.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner