KUD Njegoš – Čujete li kolo kako pjeva?

Kulturno-umjetničko društvo “Njegoš” sa Cetinja izvešće dva cjelovečernja koncerta, 25. i 26. decembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, pod nazivom »Čujete li kolo kako pjeva«.

Riječ je o tradicionalnom godišnjem koncertu koje svake godine poklanjamo našim
sugrađanima i drugim gostima. Zbog relativno malog broja mjesta u Zetskom domu ali i velikog interesovanja publike odlučili smo da ove godine održimo dva koncerta kako bi svi oni koji žele da dođu uspjeli da rezervišu kartu.

Koncert je svojevrsna retrospektiva veoma bogatog umjetničkog programa, odnosno
koreografija koje su u proteklih 11 decenija postojanja KUD-a „Njegoš“ ostavile
neizbrisiv trag. Koncepcija koncerta je pripremljena u savremenoj scenskoj formi, kao umjetničko-edukativni multimedijalni program, u kojem će učestvovati blizu stotinu igrača, muzičara i pjevača.

Ovogodišnji koncert razlikovaće se od dosadašnjih jer će pored reprezentativnog
ansambla natupiti dječji ansambl, ansambl veterana i hor. Program će biti raznovrstan.

Osim koreografija koje su stalni dio našeg repertoara, na koncertu ćemo premijerno izvesti dvije nove koreografije koje smo radili u proteklom periodu.

Ansambl veterana formiran je u aprilu ove godine i ovo će biti njihov prvi nastup uz reprezentativni ansambl KUD-a “Njegoš”.

Koncerti će početi od 19 časova, a podršku u organizaciji pružili su Prijestonica Cetinje i lokalna Turistička organizacija.

KUD Njegoš je prošle godine obilježio 110 godina postojanja i uspješnog rada na
njegovanju, predstavljanju i širenju tradicije crnogorskog naroda kroz običaje i
umjetnost narodne igre, pjesme i muzike.

Društvo danas broji oko 300 članova i ima istaknutu ulogu u razvoju muzičkog života na Cetinju i u Crnoj Gori, ali i u njegovanju i razvoju crnogorskog folklora. Pored toga ansambl „Njegoš“ je dao ogroman doprinos vaspitanju i kulturnom uzdizanju omladine koju je decenijama tokom svog uspješnog djelovanja okupljao.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner