Међународни фестивал “Дани гитаре у Подгорици”

Међународни фестивал “Дани гитаре у Подгорици” одржаће се од 26 до 28. марта у сали библиотеке “Радосав Љумовић”.

Фестивал је конципиран у три сегмента: концертни програм, мајсторске радионице и предавања. Свакако најзанимљивији сегмент фестивала јесте концертни програм, а прве вечери фестивала, 26. марта у 20 сати, наступиће дуо Еудоро Граде (гитара) и Васцо Рамалхо (маримба) из Португалије, а од 21 сат исте вечери Хасан Метен (гитара) из Турске.

Друге вечери фестивала 27. марта од 20 сати наступиће Фотис Коутсотходорос (гитара) из Грчке, а исте вечери од 21 сат Массимо Агостинелли (гитара) и Цхиара Гуглиелми (мецосопран) из Италије. На завршној, трећој вечери фестивала 28. марта од 20 сати представиће се наш црногорски гитариста Филип Гаврановић, под псеудонимом Пиппо Цорвино, који је своју каријеру наставио да гради у Аустрији.

Остали сегменти фестивала предавања и мајсторске радионице одржаће се у сали музичке школе “Васа Павић” у Подгорици.

Организатор фестивала је НВО “Гитара” уз помоћ пријатеља фестивала: Секретаријат за културу и Главни град Подгорица, Амбасаде Италије, Грчке и Турске, Турски културни центар “Yунус Емре”, Адриатиц Пропертиес, Туркисх Аирлинес, Музичка школа “Васа Павић” Подгорица, Музичка школа “Дара Чокорило“ Никшић и Народна библиотека “Радосав Љумовић”.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner