Međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici”

Međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici” održaće se od 26 do 28. marta u sali biblioteke “Radosav Ljumović”.

Festival je koncipiran u tri segmenta: koncertni program, majstorske radionice i predavanja. Svakako najzanimljiviji segment festivala jeste koncertni program, a prve večeri festivala, 26. marta u 20 sati, nastupiće duo Eudoro Grade (gitara) i Vasco Ramalho (marimba) iz Portugalije, a od 21 sat iste večeri Hasan Meten (gitara) iz Turske.

Druge večeri festivala 27. marta od 20 sati nastupiće Fotis Koutsothodoros (gitara) iz Grčke, a iste večeri od 21 sat Massimo Agostinelli (gitara) i Chiara Guglielmi (mecosopran) iz Italije. Na završnoj, trećoj večeri festivala 28. marta od 20 sati predstaviće se naš crnogorski gitarista Filip Gavranović, pod pseudonimom Pippo Corvino, koji je svoju karijeru nastavio da gradi u Austriji.

Ostali segmenti festivala predavanja i majstorske radionice održaće se u sali muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici.

Organizator festivala je NVO “Gitara” uz pomoć prijatelja festivala: Sekretarijat za kulturu i Glavni grad Podgorica, Ambasade Italije, Grčke i Turske, Turski kulturni centar “Yunus Emre”, Adriatic Properties, Turkish Airlines, Muzička škola “Vasa Pavić” Podgorica, Muzička škola “Dara Čokorilo“ Nikšić i Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner