Montenegro Beer Fest од 18. до 28. јула на Цетињу

Montenegro Beer Fest од 18. до 28. јула на Цетињу

„Монтенегро Беер Фест“ биће одржан од 18. до 28. јула на Цетињу. Ријеч је о вишедневном фестивалу популарне музике, културе, гастрономије, дружења и уживања са пријатељима и породицом у црногорској Пријестоници чији ће тргови, улице, паркови и други простори постати мјеста добре забаве.

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан казао је на конференицији за новинаре да вјерује да ће ова манифестација допринијети туристичкој и културној промоцији Цетиња и Црне Горе, али и новом позиционирању Пријестонице као мјеста које нуди разноврсне забавне, културне, гастрономске и спортске садржаје у току цијеле године.

„У том настојању, као природни партнери и сарадници, наметнули су се Национална туристичка организација и Београдска културна мрежа, која већ 16 година у Београду испјешно организује Беер Фест, под чијим брендом ће бити организован и „Монтенегро беер фест“”, саопштио је он.

Према његовим ријечима, подршка организацији оваквог фестивала дио је свеукупних напора градске управе да подигне туристичку понуду Цетиња на виши ниво, али и да у сарадњи са Националном туристичкој организацији допринесе квалитетнијој понуди Црне Горе у току љетње сезоне.

„Посебна вриједност, која нас је додатно оснажила у намјери да „Монтенегро беер фест“ буде организован на Цетињу, јеста та да овај тип манифестације није само усмјерен ка једној циљној групи, већ нуди пажљиво биране садржаје намијењене свим старосним добима. Инклузиван је у смислу обједињавања угоститељско-туристичких услуга и понуде локалних произвођача, и коначно, промовише проактивну заштиту животне средине“, поручио је градоначелник Кашћелан.

Директор маркетинга Београдског беер феста Александар Срдић казао је да тај фестивал слови за најпосјећенији те врсте у југоисточној Европи, са 16 година успјешног трајања и 8,5 милиона посјетилаца, те да је намјера да „Монтенегро беер фест“ постане традиционална манифестација.

„У претходних 16 година добили смо много позива из Црне Горе на тему организовања беер феста, али смо у овоме са Цетиња препознали искреност. Цетиње има велики фестивалски потенцијал и након прве посјете одмах се родила идеја како би манифестација требало да изгледа”, казао је Срдић.

Он је саопштио да ће фестивалски простор чинити седам зона са различитим програмским садржајем и гастрономском понудом.

„Једна зона ће бити посвећена искључиво музичком програму са великом понудом пива. Имаћемо зону намијењену промовисању класичне музике, али и друштвено одговорну зону“, казао је Срдић, наводећи да се намјера градских власти о новом туристичком промишљању Цетиња поклапила са визијом организатора фестивала.

Предсједник крафт пивара Црне Горе Срђа Јововић казао је да је „Монтенегро беер фест“ права прилика да за представљање домаћих произвођача пива.

„За крафт пиваре ово је велики догађај, гдје ће произвођачи моћи да се представе како грађанима Црне Горе, тако и туристима, који ће моћи да уживају у музичком фестивалу и пробају нова пива. Представићемо све домаће укусе, заједно ћемо учествовати у овом спектаклу и подржати произвођаче из Црне Горе”, рекао је Јововић.

Прва велика презентација „Монтенегро беер феста“ биће у оквиру туристичке понуде Црне Горе на 41. Међународном београдском сајму туризма, који ће од 21. до 24. фебруара бити организован у Београду. Тада ће бити и потписан уговор између Пријестонице Цетиње и Београдске културне мреже о организацији фестивала.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner