Новембар у Градском: Репертоарска прича за све генерације

Публика свих генерација и током новембра уживаће у најбољим насловима са све три наше сцене – Луткарске и Драмске за дјецу, као и Вечерње сцене. Кроз неколико гостовања обрадоваћемо и публику ван главног града, а наше представе и у новембру ће учествовати на важним међународним позоришним фестивалима.

Репертоарску причу за овај мјесец отворићемо у петак, 9. новембра, у 20 сати, у сали Додест КИЦ-а „Будо Томовић” представом са наше Вечерње сцене – „Пепељугино масло“ коју је по тексту Тене Штивичић режирала Алиса Стојановић.

Већ наредног дана (субота, 10. новембар) у стандардном термину у подне, у сали Додест играћемо пројекат са Луткарске сцене за дјецу „Чаробни камен” (3+) у режији Давора Драгојевића. Недјеља (11. новембар), у истом термину, резервисана је за још једну луткарску представу са нашег репертоара – „Продавницу играчака“ у режији Јарослава Антоњука. Исту представу наш ансамбл играће и у понедјељак 12. новембра, такође у Додесту, а ово извођење већ је распродато.

Градско позориште и током новембра наставиће са фестивалским походима, па ће се наша представа са Драмске сцене за дјецу „Модро благо” (6+), у режији Сташе Копривице, 15. новембра наћи у трци за једну од награда на 15. Дечијем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште 2018” у Београду.

И ове године прикључићемо се обиљежавању Европске ноћи театра (Еуропеан тхеатре нигхт), а тим поводом у суботу 17. новембра, у 20 сати, у сали Додест наш ансамбл извешће „Пепељугино масло“ у режији Алисе Стојановић. Градско позориште омогућило је и 50% попуста на улазнице за ову представу. Еуропеан тхеатре нигхт је ноћ када је позориште у центру пажње и када се на скоро свим театарским сценама у градовима широм Европе може осјетити величанствена игра ријечи, покрета и различитих прича. Пројекат замишљен као једнодневна манифестација посвећена сценским умјетностима одржава се сваке године, треће суботе у новембру.

Након учешћа на београдском фестивалу, „Модро благо“ Сташе Копривице у понедјељак, 19. новембра, у 19 сати биће играно пред херцегновским малиашнима у дворани „Парк“. Услиједиће и гостовање представе „Код Нојеве барке у осам“ (5+) у режији Роберта Wалтла 22. новембра у 12:30 сати у КИЦ-у „Малесија” у Тузима.

Хит представа са Вечерње сцене нашег позоришта „Сласти славе“, у режији Стефана Саблића, биће играна у петак, 23. новембра у 20 сати у сали Додест. Викенд који слиједи посветићемо најмлађој публици, па ће у суботу, 24. Новембра, у 12 сати у Великој сали КИЦ-а „Будо Томовић“ бити играна представа „Цврчак и Мрав” (6+) коју је по тексту Милене Деполо режирао Бранко Илић. Ову представу наше позориште урадило је у копродукцији са НВО „Театар младих“, Културним центром „Никола Ђурковић“ из Котора и Град театром Будва. Дан касније, на истом мјесту, такође у подне, ансамбл Градског позоришта извешће представу „Чаробњак из Оза” (5+) у режији Јагоша Марковића. Представа ће на нашем репертоару бити и у понедјељак, 26. новембра, а ово извођење већ је распродато.

Новембарска репертоарска прича биће закључена учешћем представе „О мишевима и људима“ у режији Дина Мустафића на Међународном фестивалу глумца у Никшићу. Комад који је Градско позорише урадило у копродукцији са Барским љетописом биће игран 29. новембра, у 20 сати, на сцени Никшићког позоришта.

Улазнице за представе са новембарског репертоара су у продаји, а могу се резервисати на билетарници КИЦ-а „Будо Томовић“ или позивом на број телефона: 020/ 664-237.

О репертоару и новостима из Градског позоришта можете се информисати на нашем сајту www.pgpozoriste.me, а на фацебоок страници можете нам оставити вашу маил адресу како бисте били благовремено обавијештени о свим дешавањима у нашем позоришту.

Будите уз Градско!

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner