„Оyкос девелопмент“ у четвртак домаћин догађаја „Женски глас“ у ИТ-у

Компанија „Оyкос девелопмент“ биће домаћин догађаја „Женски глас“ у ИТ-у, у четвртак 29. октобра, у 19 сати у просторијама „Оyкос девелопмент – а“, (Бул. Пера Ћетковића Л/А 47).

Како се наводи у саопштењу, циљ је представити улогу жене у области науке, ИТ – а, културе и књижевности. У оквиру догађаја, одржаће се и промоција часописа “Женски глас” који је писан за све Црногорке у циљу очувања културне баштине Црне Горе. Такође, одржаће се и презентација најљепших „Премиум“ вина компаније Плантаже.

-Компанија „Оyкос“ препозната је по залагању за развој женског предузетништва, а у прилог томе иде податак да стручно оспособљава и запошљава жене којима је програмирање блиска материја. Женски глас долази до свог изражаја у нашој компанији, а жеља нам је да тај глас допре до многих фирми и корпорација широм Црне Горе, имајући у виду да је кадар програмера у великом дефициту. Наша прича је пронашла своје мјесто на страницама часописа „Женски глас“, гдје смо увидјели да је могуће писати нову историју и оставити значајне трагове у области културе, умјетности, књижевности, науци и ИТ – у – наводи се у саопштењу.

Ријеч ће имати иницијаторка и предсједница Програмског одбора часописа „Женски глас“ Аета Салх, директорица Народних музеја Црне Горе Анастазија Мирановић, министарка науке Сања Дамјановић,ТВ лице и професорка књижевности Јелка Маловић и програмерка Оyкос Девелопмент- а Теодора Поповић.

Како се наводи у саопштењу, циљ је представити улогу жене у области науке, ИТ – а, културе и књижевности. У оквиру догађаја, одржаће се и промоција часописа “Женски глас” који је писан за све црногорке у циљу очувања културне баштине Црне Горе. Такође, одржаће се и презентација најљепших „Премиум“ вина компаније Плантаже.

– Компанија „Оyкос“ препозната је по залагању за развој женског предузетништва, а у прилог томе иде податак да стручно оспособљава и запошљава жене којимаа је програмирање блиска материја. Женски глас долази до свог изражаја у нашој компанији, а жеља нам је да тај глас допре до многих фирми и корпорација широм Црне Горе, имајући у виду да је кадар програмера у великом дефициту. Наша прича је пронашла своје мјесто на страницама часописа „Женски глас“, гдје смо увидјели да је могуће писати нову историју и оставити значајне трагове у области културе, умјетности, књижевности, науци и ИТ – у – наводи се у саопштењу.

Ријеч ће имати иницијаторка и предсједница Програмског одбора часописа „Женски глас” Аета Салх, директорица Народних музеја Црне Горе Анастазија Мирановић, ТВ лице и професорка књижевности Јелка Маловић и програмерка „Оyкос Девелопмент- а“ Теодора Поповић.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Novinarka Milanka Ćorović, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke/kolumne koji nas podsjećaju da su ''istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi'' i da je kontinuirani rad ''najveća životna investicija''. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ :) Čitamo se...