„Пепељугино масло“ вечерас у Градском

Представа „Пепељугино масло“, са Вечерње сцене Градског позоришта, биће изведена у сриједу 17. октобра, у 20 сати, у сали Додест КИЦ-а „Будо Томовић“. Према колумнама хрватске драмске списатељице Тене Штивичић представу је режирала Алиса Стојановић. Избор колумни из књига „Враг не спава“ и „Пепељугино масло“ драматизовала је Милица Пилетић.

Представа доноси актуелну причу о женама из различитих социјалних група, средина и интересовања, које се сударају на парадоксима питања положаја жене у савременом свијету. „Пепељугино масло“ иницирано је врло слојевитим погледом на свијет Тене Штивичић која већ дуги низ година живи у Лондону и која у колумнама бритко и духовито посматра (женску) свакодневицу. Разоткривајући механизме којима играмо додијељене нам улоге грађана, потрошача, мушкараца и жена, Штивичић доноси ријетко бритку дијагнозу парадокса конзумеризма времена у којем живимо и перфидног притиска друштвених императива на жену у свим њеним личним и друштвеним улогама. „Пепељугино масло“ ангажована је представа високог умјетничког и естетског квалитета, али и реалистична и духовита театарска реконструкција женске позиције у 21. вијеку.

Играју: Дубравка Дракић, Ивана Мрваљевић, Маја Шаренац, Ивона Човић-Јаћимовић и Дејан Ђоновић.

Поред Алисе Стојановић и Милице Пилетић, у ауторској екипи представе су Дарко Недељковић (сценографија), Тијана Тодоровић (костимографија) и Иван Бркљачић (музика).

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner