Pjaca od džeza: Baltazar Trio u Luštica Bay

U okviru serijala džez koncerata „Pjaca od džeza“ u amfiteatru u Marina naselju Luštice Bay, u petak, 19. septembra, u 21 čas, nastupiće Baltazar Trio. Ovaj podgorički trio čine saksofonista Stefan Pavićević, bas gitarista Milivoje Pićurić i bubnjar Blažo Tatar.

Podgorički džez trio nastupa u okviru serijala „Pjaca od džeza“ Međunarodnog festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, kao i festivala Wild Beauty Art. Luštica Bay je je dugogodišnji prijatelj i jedan od najznačajnijih sponzora ovog renomiranog umjetničkog festivala koji je ovo festivalsko izdanje u cjelini prilagodio epidemiološkoj situaciji. 

Blažo Tatar je rođen na Cetinju. Uvršten je u top 10 crnogorskih džez bubnjara 21. vijeka. Milivoje Pićurić je kompozitor iz Podgorice koji se godinama aktivno bavi i džezom. Kao basista nastupao je sa brojnim muzičarima na  džez festivalima u zemlji i regionu. Stefan Pavićević je diplomirao klarinet na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Učestvovao je u brojnim muzičkim projektima obuhvatajući različite žanrove. Ljubav prema džezu povezala ga je sa saksofonom. Živi i radi u Podgorici.  

Zahvaljujući partnerstvu i sinergiji sa najvećim razvojnim projektom u ovom dijelu Evrope, Lušticom Bay, KotorArt je programe počeo da realizuje i van Kotora, a prva scena koja je u tom smislu formirana van kotorskih zidina i na kojoj su nastupila neka od najznačajnijih svjetskih umjetničkih imena današnjice, je bila upravo Luštica Bay.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner