Predstava Nikšićkog pozorišta „Gospodska krv”

Predstava Nikšićkog pozorišta „Gospodska krv”, rađena po tekstu Marka Kavaje, a u režiji Slobodana Marunovića biće odigrana u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković” u četvrtak 18. juna 2020.g. Početak je u 20 sati.

Glume: Nikola Vasiljević, Ana Vučković, Dušan Kovačević, Jelena Nenezić Rakočević, Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Stevan Vuković.

Ova komedija je nastala daleke 1958 . godine, odigrana je samo nekoliko puta a zatim je bila zabranjena.

I danas se pitamo da li je Gospodska krv zaista gospodska ili se i dalje radi samo o ljudima koji su gramzivi, pohlepni i spremni na sve zarad sopstvenog interesa.

Mi kroz „Gospodsku krv” namjeravamo poručiti relaksirano, kroz igru i smijeh, da pozorište može mijenjati svijet”, napisao je o predstavi reditelj Marunović.

Predstava je na 16. „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019” osvojila dvije nagrade: Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu dodijeljen je Ani Vučković za ulogu Itane, a Grand Prix za najbolju epizodnu mušku ulogu pripao je Stevanu Vukoviću za ulogu Pušelje.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave od 10h do 12h i od 18h do 20h.

Za đake, studente i penzionere cijena ulaznice je 2,50 eura.

Ovo je prva predstava u Kotoru nakon epidemije izazvane virusom COVID 19, a u cilju poštovanja mjera NKT i Vlade Crne Gore, koje su i dalje na snazi, broj posjetilaca je ograničen.

Shodno tome napravljen je novi raspored sjedenja koji omogućava propisanu distancu uz poštovanje epidemioloških mjera.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner