Irena Madžgalj pobijedila na Međunarodnim konkursima „Kako vidim budućnost Rusije: Moje želje i prijedlozi predsjedniku Putinu“ i „Šta znam o Krimu?“

Irena Madžgalj, učenica drugog razreda Srednje stručne škole u Bijelom Polju pobijedila je na međunarodnim omladinskim konkirsima „Kako vidim budućnost Rusije: Moje želje i prijedlozi predsjedniku Putinu“ i „Šta znam o Krimu?“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkurse su organizovali Međunarodni savjet sunarodnika Rusije (MSRS) u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Ruske Fedearcije i svjetskim Koordinacionim savjetom ruskih sunarodnika pod pokroviteljstvom Vladine komisije za sunarodnike u inostranstvu i uz podršku Specijalnog predstavnika predsjednika Ruske Federacije.

‘’Naš zadatak je bio da napišemo esej i odgovorimo na glavno pitanje, a to je kako zapravo vidimo Rusiju u budućnosti’’.

Pravo učešća na konkursu imali su učenici osnovnih i srednjih škola iz cijelog svijeta . S obzirom da su se u martu 2018. godine održali predsjednički izbori u Rusiji, ovo takmičenje bila je prava prilika da mladi javno izraze svoje stavove o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Rusije i da napišu kako oni vide Rusiju u budućnosti.

‘’Glavni cilj ovog takmičenja bio je da učenici obrate pažnju na političke procese koji se odvijaju u Rusiji, i da još više podstakne mlade da razmišljaju o tome kakva je bila uloga Rusije u istorijskoj prošlosti i kakva je danas u savremenom svijetu.’’, kaže Irena.

Na konkursu „Šta znam o Krimu?“ Irena je ušla u sastav njenih pobjednika’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Prošle godine sam kao pobjednik Međunarodnog konkursa „Ja želim u Artek“ dobila poziv da učestvujem u smjeni u Međunarodnom dječijem centru koji se nalazi na Krimu. Boravak u Arteku mi je dosta značio. Posjetili smo gotovo čitav Krim. Posjetili smo sva najznačajnija i najljepša mjesta Krima, a osim toga imali smo priliku da posjetimo veliki broj bajkovito lijepih dvoraca, kao što su Dvorac Aleksandra III – Masandrovski dvorac, Voroncovljev, Livadijski dvorac i ostale dragulje Krima.

Irena kaže da su joj znanja o Krimu koje je stekla u Arteku dosta pomogla u odgovaranju na postavljena pitanja.

U Podgorici je 6. juna, na rođendan velikana ruske književnosti Aleksandra Puškina obilježen Dan ruskog jezika. U okviru događaja predstavnik Rossotrudničestva Aleksandar Belčenko dodjelio je učenici Ireni Madžgalj zahvalnice za učešće u Međunarodnim omladinskim konkursima „Kako vidim budućnost Rusije: moje poruke za Predsjednika Putina“ i „Šta znam o Krimu“.

„Ova školska godina je za mene bila veoma uspješna, što govore osvojene nagrade na brojnim takmičenjima. Nastaviću da se takmičim na takmičenjima i konkursima iz mnogih oblasti, i nadam se da će i sledeća školska godina za mene biti isto tako uspješna kao i ova.“, kaže Irena.

‘’Ovom prilikom želim posebno da se zahvalim Ruskom centru u Podgorici i Anastasiji Vrbici, koji su moja velika podrška. Svoju zahvalnost takođe dugujem roditeljima Jovanu i Stanojli, bratu Novaku, mentoru Rasimu Kasumoviću, razrednoj Snežani Obradović i JU Srednjoj stručnoj školi, koji su kao i do sada, bili njena podrška.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!