Tokio najinovativniji grad na svijetu

Tokio je prvi na listi najinovativnijih gradova na svijetu, čime je iza sebe ostavio London i Njujork, objavio je istraživački centar 2thinknow.

Tokio (Foto: pixabay.com)Foto: Tokio (Foto: pixabay.com)

Glavni grad Japana bilježi ubrzane tehnološke promjene od kada je ušao na listu deset najinovativnijih gradova svijeta prije tri godine. Ove godine Japan je jedan od tri grada u Aziji koji su na ovoj listi, prenosi SEEbiz.

„Iznenadila nas je pojava Tokija, koji je premašio gradove kao što je Boston“, rekli su iz istraživačkog centra koji objavljuje godišnju listu najinovativnijih gradova svijeta.

„Tokio je prihvatio nove smart tehnologije i inovacije kao što su robotika i 3D proizvodnja“, rekli su i dodali da je Japan izgradio reputaciju zemlje koja rano usvaja nove tehnologije.

Istraživački centar 2thinknow rangira gradove prema 162 indikatora, uključujući internet cenzuru, raspodjelu bogatstva i mogućnost za takozvani zeleni biznis.

U prvih pet gradova na listi su San Francisko i Njujork, ali visoko kotiraju i manji američki gradovi kao što su San Diego, Portland i Aukland.

London je na drugom mjestu, odmah poslije Tokija, a ove godine na visokim pozicijama na listi su i: Singapur, Sidnej i Seul.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar