40 година од земљотреса у Котору (1979–2019)

40 година од земљотреса у Котору (1979–2019)

ОЈУ ,,Музеји“ Котор, у сарадњи са Општином Котор и ЈУ Културни центар „Никола Ђурковић“ Котор, поводом обиљежавања 40 година од земљотреса у Котору (1979–2019), организују у понедјељак, 15. априла у Котору богат и цјелодневни програм.

ПРОГРАМ

Програм обухвата документарно-умјетничку изложбу „Ослушкивање зидова који говоре”, аутора архитекте професора Александра Радојевића, изложбу фотографија „Котор од земљотреса до данас“ коју је конципирао др Стеван Кордић, округли сто „Четрдесет година од земљотреса у Котору“, научни скуп „Заштита културне баштине Котора од земљотреса до данас“, као и пројекцију филма „Сјећање на 15. април 1979. године“ Радио Телевизије Црне Горе.

Изложбу „Ослушкивање зидова који говоре” у Цркви Св. Павла, којој ће претходити поздравна ријеч предсједника Општине Котор Владимира Јокића, Бошка Мачића, предсједника Општине Котор од 1974. до 1981. године, и директора ОЈУ ,,Музеји“ Котор Душана Медина, отвориће у 9:20 часова проф. др Илија Лалошевић.

За 10 часова у Цркви Св. Павла, планиран је округли „Четрдесет година од земљотреса у Котору“, док ће у подне на Тргу од Оружја Бокељска морнарица одиграти коло.
Научни скуп „Заштита културне баштине Котора од земљотреса до данас“ биће организован у Цркви Св. Павла са почетком у 16 часова.

Документарну изложбу фотографија „Котор од земљотреса до данас“, коју је конципирао др Стеван Кордић, у Галерији солидарности у 19 часова отвориће предсједник Општине Котор, Владимир Јокић.

Филм „Сјећање на 15. април 1979. године“ приказиваће се од 20.30 часова у кину „Бока“.

Обиљежавање јубилеја помогли су и подржали Бокељска морнарица, Управа за заштиту културних добара Црне Горе – Подручна јединица Котор, Поморски музеј Црне Горе Котор, Државни архив Црне Горе – Историјски архив Котор, ЈУ „Црногорска кинотека”, Радио и Телевизија Црне Горе, Матица црногорска – Огранак Котор, Школа за основно и средње музичко образовање „Вида Матјан” Котор, Дирекција за уређење и изградњу Котора и ЈУ „Музеји и галерије“ Будве.

Preuzmite: 40 godina od zemljotresa – program

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner