“BOKEŠKI D MOL” ODIGRAN U KOTORU

U prepunoj sali kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” sinoć je izvedena predstava BOKEŠKI D MOL rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat, prema tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Milana Karadžića.

Peraška legenda – priča o ljubavi djevojke prema neprijateljskom vojniku u zaostaloj sredini i vremenu u kome nema mjesta za ljubav. 


Francuzi misle da će ovo malo mjesto osvojiti bez muke, ali nailaze na otpor mještana.

U maloj sredini gdje “svako zna sve o svakome” rađa se društveno neprihvatljiva ljubav koja je na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu – ljubav mlade Katarine Španjović i francuskog poručnika Renea završava tragično.

Predstava nije samo ljubavna  melodrama, koja je doduše publiku nasmijala  duhovitim opaskama na račun Crnogoraca i Bokelja, potkrijepljena bokeškim govorom, već je predstava o borbi pojednca za ličnu slobodu.

Priče o istorijskim događajima, prožete ljubavnim temama,  uvijek su aktuelne i to je ono što ih čini posebnim.  

Sa likovima ove predstave svako može da se poistovjeti, a iako je radnja smještena u IX vijeku tema je  izazvala snažnu reakciju publike koja je fantastične glumce pozvala na bis i pozdravila gromoglasnim aplauzom.

U predstavi igraju: Jelena V. Đukić , Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Pavle Popović, Vule Marković, Dejan Đonović, Marija Maša Labudović, Marija Đurić, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Omar Bajramspahić

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner