Corona party spot za kraj pandemije (VIDEO)

Povodom Svjetske nedjelje imunizacije, koja danas počinje da se slavi širom svijeta, od danas je javnosti dostupan animirani spot za pjesmu „Corona Party” UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus. Spot je urađen uz podršku Britanske ambasade u Podgorici i UNICEF-a. Spot i pjesma Corona Party podsjećaju sve građane da će naučni izumi, poput vakcine i lijeka protiv koronavirusa, i poštovanje mjera #DistancaRukeMaska okončati globalnu pandemiju i omogućiti što skoriji povratak u normalan život. 

„Animirani spot ima za cilj da u našu tešku svakodnevnu borbu s koronavirusom unese neophodnu dozu ohrabrenja i vedrine. Zahvaljujući nauci, svjetlo na kraju tunela se vidi, pa treba biti naročito oprezan da ne posustanemo pred kraj. Ovim duhovitim spotom i pjesmom kopiramo provjereni recept  naših predaka, koji su u najtežim trenucima upravo pjesmom i humorom snažili svoj duh i podizali moral, a nama je sad potrebno strpljenje i poštovanje naučnih preporuka”, poručio je Pušić.

Pušić je istakao doprinos kolege umjetnika Darka Vlaovića koji je crtežom prikazao tešku borbu medicine i zdravstvenih radnika protiv koronavirusa, u kojoj na kraju nauka ipak pobjeđuje. 

S obzirom na veliki broj dezinformacija i teorija zavjere, predstavljanje spota pjesme „Corona Party” je i prilika da se podsjetimo da vakcine spadaju među najveća dostignuća savremene medicine. Od kraja 18. vijeka do danas one preduprjeđuju izbijanje brojnih zaraznih bolesti i spašavaju milione života. Male boginje, koje su samo tokom 20. vijeka usmrtile 300 miliona ljudi, uspješno su iskorijenjene 1979. godine zahvaljujući uvođenju bezbjedne i efikasne vakcine. Polio – opasna bolest koja je usmrtila milione, a milione paralizovala ili onesposobila – sada, upravo zahvaljujući vakcinama, predstavlja opasnost kao endemsko oboljenje još u samo dvije zemljePakistan i Avganistan. Tetanus majke i novorođenčeta, koji je smrtonosan po novorođenče, zahvaljujući imunizaciji do jula 2019, eliminisan je širom planete, osim u svega 12 zemalja.              

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner