Црна Гора расадник тениских талената

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан разговарао је данас са предсједником Свјетске тениске федерације (ИТФ) Дејвидом Хагертијем, са којим је обишао тениски терен у Његошевом парку који се налази на мјесту првог тениског терена у Црној Гори, изграђеног 1894. године.

Градоначелник Кашћелан изразио је задовољство због посјете првог човјека Свјетске тениске федерације и пренио му жељу градске управе да у сарадњи са том асоцијацијом и Тениским савезом Црне Горе раде на афирмацији тениса и стварању још бољих услова за професионално и рекреативно бављење тим спортом на Цетињу.
Хагерти се захвалио градоначелнику на гостопримству, истичући да би волио да одигра партију тениса са њим на истом терену на којем је некада играо краљ Никола.

Он је рекао да је упознат са приликама у црногорском тенису, наглашавајући да је циљ његове посјете да помогне афирмацију тог спорта и црногорских тенисера.

„Главни разлог моје посјете јесте прослава 40 година постојања Тениског савеза Црне Горе. Ови предјели и регион дали су многе сјајне тенисере који су афирмацију стекли ван земље. Због тога би требало основати Национални тениски центар, обезбиједити инфраструктуру, како би квалитетни тенисери остајали овдје, такмичили се и остварили своје снове. Посвећени смо циљу да помогнемо Црној Гори да реализује ту намјеру“, казао је Хагерти.

Хагерти је са градоначелником Кашћеланом, директором Туристичке организације Цетиње Оскаром Хутером и предсједником Тениског савеза Црне Горе Димитријем Рашовићем посјетио и Дворац Краља Николе и Биљарду.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner