Данас је Међународни Дан сјећања на жртве саобраћајних несрећа

Данас је Међународни Дан сјећања на жртве саобраћајних несрећа. Тим поводом АЛФА Центар спроводи кампању „Пушти нека звони!“, која се реализује од 11. до 25. новембра, а која има за циљ да скрене пажњу на опасност употребе мобилних уређаја у вожњи, као и да допринесе већој опрезности учесника у саобраћају, смањењу броја саобраћајних незгода, повријеђених и погинулих на црногорским друмовима.

Активностима ове организације су се придружили и министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, директор Управе полиције Веселин Вељовић и начелник Центра безбједности Подгорица Милован Павићевић, који су подржали акцију упозоравања возача на опасност коришћења мобилних телефона, коју је ова невладине организација спровела на путном правцу Подгорица – Голубовци.

Директор АЛФА Центра, Александар Дедовић је том приликом истакао да та организација већ седму годину обиљежава овај дан и да се из године у годину све више партнера придружује у оваквим активностима, и да како је казао, Црна Гора коначно почиње да схвата да је заједнички рад и труд свих релевантних субјеката непходан да би се сачували животи на црногорским друмовима.

“Морамо знати да жртве саобраћајних несрећа нијесу само они погинули и нестали у саобраћајним несрећама, већ су то чланови и њихове уже и шире породице и родбине, то су очевидци, то су колективи, факултети, школе, то је цијело друштво, то су заједнице у којима су они живјели и радили и то је цијела држава Морамо имати на уму да је перцепција црногорске јавности таква да су одговорни за стање у безбједности саобраћаја искључиво Министарство саобраћаја и поморства и Управа полиције. Наглашавам да без заједничке синергије свих фактора у друштву, свих актера из јавног, приватног и цивилног живота не можемо сачувати црногорске грађане. Морамо се потрудити да своје вријеме, знање, способности и енергију уложимо у то да направимо амбијент у којем ћемо им омогућити да достојанствено старе“, казао је Дедовић.

Међународни дан сјећања на жртве саобраћајних несрећа обиљежава се од 1993. године сваке треће недјеље у новембру. Генерална скупштина Уједињених нација позвала је 2005. године све државе свијета да обиљежавају овај дан са циљем успомене на жртве саобраћајних несрећа и подизање свијести о безбједности саобраћаја.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner