Фото конкурс „Природне љепоте сјевера Црне Горе“

Durmitor, Foto: Wikipedia

У склопу пројекта „Поспјешивање и промоција културно-умјетничког стваралаштва младих Никшића, Плужина, Шавника И Жабљака“ који је финансијски подржан од стране Министарства културе Црне Горе, на основу Јавног конкурса “Разноликост израза независне културне сцене”, а имплементира га НВО Умјетничко музичко удружење “СЦЕНА” из Никшића, објављује се Јавни позив за учешће на Фото-конкурсу “ПРИРОДНЕ ЉЕПОТЕ СЈЕВЕРА ЦРНЕ ГОРЕ” за општине Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак.

Циљ овог Фото-конкурса је промоција природних љепота сјеверних општина Црне Горе ( Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак), као и промоција фотографије као умјетности код ученика основних, средњих школа и студената из поменутих општина.

Право учешћа Право учешћа на конкурсу имају сви љубитељи фотографије (ученици основних, средњих школа и студенти) са пребивалиштем или мјестом рођења у општинама (Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак). Учесници конкурса могу користити мобилне телефоне као и фотоапарате, и инсистираће се на оригиналности и фокусу на локалну средину (На примјер: Призори градова или села, ријеке, језера, планина, брда, клисура, водопада, пашњака, кањона, паркова, изворишта, као и флоре и фауне карактеристичне за ове крајеве).

Од пристиглих радова, стручни пројектни тим НВО „СЦЕНЕ“ ће одабрати 30 најбољих фотографија које ће бити израђене у формату 28×34цм, и организовати
путујуће Фото изложбе у градовима Никшић (Народно позориште), Плужине (Центар за културу) , Шавник (Центар за културу) и Жабљак (Центар за културу).

Правила конкурса

Учесници конкурса могу послати највише три фотографије на мејл адресу: nvoscenaniksic@gmail.com, најкасније до 28.02.2019. године до 18:00.

Уз фотографије неопходно је и доставити сљедеће информације:
1. Назив емаил-а „Пријава за фото конкурс Природне љепоте сјевера Црне Горе“
2. Име, презиме, адреса, контакт телефон
3. Назив фотографије

Примљене фотографије које испуњавају критеријуме ће бити постављене на Фацебоок страници „Стваралаштво младих Никшића, Плужина, Шавника и Жабљака“ у албуму под називом „Природне љепоте сјевера Црне Горе “ , као и на Инстаграм страници „Стваралаштво младих“.

Технички услови

Оригиналне димензије достављених фотографија треба да буду у што бољој резолуцији, јер ће одабране фотографије бити одштампане и изложене. Дозвољене су минималне обраде на фотографијама, којима се не нарушава оригиналност.

Организатор задржава право да прихвати или одбије фотографију на основу тога да ли она одговара теми конкурса, техничким и естетским критеријумима.

Начин бодовања

Поред трочланог стручног жирија, добитнци прва три мјеста ће бити изабрани анонимним гласањем свих посјетилаца изложби који ће имати прилику да анонимно у гласачку кутију убаце свој глас у току трајања изложби, након чега, од 3 фотографије са највише гласова, стручни жири ће одабрати прво, друго и треће мјесто.

Награде

Најбољи радови биће награђени дипломама а прва три мјеста биће награђена електронским уређајем таблет – рачунарима.

Организовање изложби одабраних фотографија

Изложбе одабраних фотографија планиране су током мјесеци март и април у градовима Никшић, Плужине, Шавник и Жабљак, а о тачним датумима изложби учесници који су послали своје фотографије биће обавијештени путем емаил-а , као и личним праћењем свих објава на фацебоок страници „Стваралаштво младих Никшића, Плужина, Шавника и Жабљака“ као и на инстаграм страници „Стваралаштво младих“ кренираним за потребе презентације пројекта „Поспјешивање и промоција културно-умјетничког стваралаштва младих Никшића, Плужина, Шавника И Жабљака“.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner