Из Никшића с љубављу – Одабране најљепше фотографије Никшића

Есад Баздуљ, Милосав Ђуровић и Владимир Свркота побједници су фото конкурса “Из Никшића с љубављу”, који је од 25.10. до 25. 11. организовао АЛФА Центар. На конкурсу је пристигло 79 фотографија од којих је 67 задовољило све прописане критеријуме.

Фотографије је оцјењивао десеточлани жири састављен од истакнутих личности културног и друштвеног живота Никшићакао и публика која је имала прилику да гласа за пет најбољих фотографија по сопственом избору током четвородневне изложбе фотографија која је била уприличена у свечаној сали Општине Никшић.

Циљ Фото конкурса је био презентовање природних љепота Никшића, града културних, историјских и туристичких вриједности док је предмет конкурса био откуп фотографија са мотивима Никшића, а које до сада нијесу коришћене у пропагандне сврхе.

“Право је задовољство још једну упсјешну годину завршити управо на овај начин. Ова лијепа идеја се реализује уз велику подршку шире заједнице што нам даје посебан мотив да истрајемо и допринесемо да наш Никшић поново буде “велики.” Радује нас и велико интерсовање за учешће на оба конкурса из којег мођемо закључити да је велики број суграђанки и суграђана осим што воле свој град одлучио да се бави умјетношћу”, закључио је Радоје Мијушковић, координатор поројекта.

Фото конкурс је организован као једна од активности пројекта “Из Никшћа с љубављу”. Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД, који финансира Европска унија, а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП). Локални партнери на реализацији идеје су: Туристичка организација Никшић, Радио Телевизија Никшић, Портал “Оногошт” И “Новине Никшића”.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner